Lapsen ja aikuisen kädet lautapelin päällä.

Tukihenkilötoiminta

Ilmoittaudu syksyn tukihenkilökoulutukseen

Kiinnostaako tukihenkilötoiminta? Etsimme uusia tukihenkilöitä aikuiskaveriksi lapsille ja nuorille Tampereella ja Orivedellä. Varsinkin miestukihenkilöistä on kova pula. Toiminnasta kiinnostuneille järjestetään kaksiosainen koulutus Perheiden talolla (Itsenäisyydenkatu 21 b): koulutuspäivät ovat 15.9. ja 22.9.2022 klo 16.30 - 20. Koulutukseen kuuluu henkilökohtainen haastattelu erikseen sovittuna ajankohtana.

Koulutus on maksuton ja sisältää kahvitarjoilun. Kouluttajina toimivat kaupungin tukihenkilötoiminnan työntekijät. Lisäksi kuullaan toiminnassa mukana olevien tukihenkilöiden kokemuksia. 

Ilmoittaudu mukaan 9.9.2022 mennessä: [email protected], laita viestiin puhelinnumerosi ja osoitteesi sekä mahdolliset erityisruokavaliosi.
Lisätietoja: Sosiaalityöntekijä Anna-Mari Junes, puhelin 040 806 2181

Tukihenkilön voi saada tamperelainen ja orivesiläinen 7 - 17 -vuotias lapsi tai nuori, joka tarvitsee vaikean elämäntilanteensa vuoksi tuekseen perheen ulkopuolista aikuista ystävää.

Tukihenkilö on henkilökohtainen, luotettava ja turvallinen aikuinen ystävä. Hän tarjoaa lapselle tukea, aikaa ja välittävää läsnäoloa. Tukihenkilö tapaa lasta noin kaksi kertaa kuukaudessa harrastuksen tai muun yhteisen tekemisen parissa.

Tukihenkilöt ovat vapaaehtoisia, tehtävään soveltuviksi arvioituja täysi-ikäisiä henkilöitä. Tukihenkilöiden oma elämä on tasapainossa ja eikä heillä ole rikostaustaa. Tukisuhde edellyttää pitkäjänteisyyttä ja sitoutumista, jotta luottamussuhde lapsen ja tukihenkilön välillä rakentuu. Siksi tukihenkilöltä odotetaan vähintään vuoden sitoutumista tukisuhteeseen. Tukihenkilölle maksetaan palkkio ja kulukorvaus.

Tukihenkilötoiminta on suunnitelmallista, ohjattua ja tavoitteellista vapaaehtoistoimintaa. Toiminnalla edistetään lasten ja nuorten hyvinvointia sekä tuetaan heidän kasvuaan ja kehitystään. 

Lisätietoa tukihenkilötoiminnasta: Sosiaalityöntekijä Anna-Mari Junes
Puhelin:
040 806 2181
Palveluneuvoja Tanja Jäske
Puhelin:
040 773 8422

Perheiden talo

Osoite:
Itsenäisyydenkatu 21 B 33500 Tampere
1. kerros.

Tukihenkilöiksi haetaan aivan tavallisia aikuisia ihmisiä, joiden oma elämä on tasapainossa. Sosiaali- tai terveysalan tuntemusta tai kokemusta lapsista ja nuorista ei tarvitse olla entuudestaan. Kaiken ikäiset ovat tervetulleita mukaan toimintaan.

Haluatko tukihenkilöksi?

Tarvitseeko lapsesi tukihenkilöä?

Jos toivot lapsellesi tukihenkilöä, ota yhteyttä palveluohjaajaan Pyydä apua-lomakkeella. Palveluohjaaja on sinuun yhteydessä ja voitte yhdessä keskustella tuen tarpeesta ja vaihtoehdoista.

Jotta voit hakea Tampereen kaupungin kautta tukihenkilöä, pitää ensin tehdä palvelutarpeen arviointi ja lapsellasi pitää olla asiakkuus perhepalveluissa. Lapsellesi nimetään myös oma sosiaalityöntekijä.

Ota yhteyttä!

Lue ennen lomakkeen palauttamista tukihenkilön hakemiseen ja saamiseen liittyvä ohjeistus:

Ohjeistus

Tämän sivun lyhytosoite on www.tampere.fi/tukihenkilo

Päivitetty 9.8.2022