Siirry sisältöön

Suun terveydenhuollon verkkoasiointi

Suun terveydenhuollon verkkoasioinnissa voit:

  • tarkistaa, perua ja siirtää omat ajanvarauksesi sekä alle 15-vuotiaan lapsesi ajanvaraukset, jos olet tehnyt puolesta-asiointia koskevan sopimuksen.
  • varata ajan suuhygienistille hoidon tarpeen arviointiin, kun edellisestä arvioinnista on kulunut yli 30 kuukautta.
  • varata seitsemän päivän aikana vapautuneita suuhygienistiaikoja.
  • varata kiireellisen hammaslääkäriajan.
  • täyttää aikuisten esitietolomakkeen: se nopeuttaa vastaanottokäyntiäsi, koska antamasi tiedot siirtyvät suoraan potilastietojärjestelmään. Lomake löytyy "Täytä esitiedot" -kohdasta silloin, kun varaat aikaa suuhygienistille joko hoidon tarpeen arvioon tai terveystarkastukseen.
  • Jos et löydä aikoja kiireettömään hoitoon, yritä myöhemmin uudelleen.

Lue palvelukuvaus, ennen kuin käytät verkkoasiointia ensimmäisen kerran. Siitä löytyy tarkempaa tietoa palvelusta, sen rajoituksista ja puolesta-asioinnista:


Toisen puolesta asiointi

Jos lapsen huoltajana teet Tampereen kaupungin kanssa puolesta-asiointia koskevan sopimuksen, pystyt hoitamaan sähköisesti alle 15-vuotiaiden lastesi ajanvarauksia. Puolesta-asiointia koskeva sopimus tehdään täyttämällä sähköinen lomake:

Puolesta-asiointi loppuu automaattisesti, kun lapsi täyttää 15 vuotta. Puolesta-asiointia koskevaa sopimusta EI tarvitse erikseen irtisanoa muulloin kuin huoltajuuden päättyessä.


Monihuonemalli

Voit päästä samalla käynnillä sekä suuhygienistin että hammaslääkärin vastaanotoille. Suuhygienisti tekee hoidon tarpeen arvioinnin, ja jos tarvitset hammaslääkärin tarkastusta, kutsutaan paikalle hammaslääkäri. Malli on käytössä sekä 8 - 15 -vuotiaiden että aikuisten palveluissa. Monihuonevastaanotoille voit varata ajan verkkoasioinnin kautta. Varaathan käynnille riittävästi aikaa, vähintään yksi tunti.

Palveluun kirjautuminen

Palveluun kirjaudutaan joko henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla, sähköisellä henkilökortilla tai mobiilivarmenteella.


Ulkoinen linkkiKirjaudu palveluun

Voit varata ajan vain itsellesi tai alle 15-vuotiaalle lapsellesi, jos olet tehnyt puolesta-asiointia koskevan sopimuksen. Voit käyttää ajanvarauspalvelua kolmen arkipäivän kuluttua sopimuksen teosta.
Voit varata itsellesi ajan hoidon tarpeen arviointiin, kun edellisestä arvioinnista on kulunut yli 30 kuukautta.

Tieto tekemistäsi ajanvarauksista sekä ilmoittamasi matkapuhelinnumero tallentuu automaattisesti suun terveydenhuollon potilastietojärjestelmään osaksi Tampereen kaupungin potilasrekisteriä.


Tekstiviestimuistutus

Voit saada matkapuhelimeesi muistutusviestin 24 tuntia ennen hammashoitoon varaamaasi aikaa.

Muistutusviesti lähetetään niille asiakkaille, jotka ovat ajanvarauksen yhteydessä kertoneet haluavansa muistutuksen ja antaneet matkapuhelinnumeronsa. Tai tekstiviestimuistutus lähetetään siihen matkapuhelinnumeroon, joka on kirjattu puolesta asiointia koskevaan sopimukseen.

Alle 15-vuotiaille lapsille varatusta ajasta tulee ilmoitus vanhempien matkapuhelimeen.

Huom! Jos sinä tai lapsesi ei pääse varatulle vastaanottoajalle, peru tai siirrä se viimeistään 24 tuntia ennen varattua aikaa joko verkkoasioinnin kautta tai keskitetystä ajanvarauksesta, puhelin 03 5657 0100. Käyttämättä jätetystä vastaanottoajasta voidaan periä 15 vuotta täyttäneeltä 50,80 euroa.


Tämän sivun lyhytosoite on www.tampere.fi/hammas