Hoitaja ja iäkäs nainen juttelevat.

Oriveden ikäihmisten palvelut

Työntekijöiden sähköpostiosoitteet ovat muotoa [email protected], ellei toisin mainita.

Lähitori

Lähitori on kaikenikäisten alueellinen kohtaamispaikka ja matalan kynnyksen palvelupiste. Lähitorilla voit tavata tuttuja ja osallistua monenlaiseen toimintaan. Lähitorilla voit käydä vaikka syömässä sekä kysyä vinkkiä ja apua arjen pulmiin. Lähitorin henkilökunta kuuntelee sinua ja kertoo, mitä mahdollisuuksia on nykyään olemassa. Lähitorilla yhteen pisteeseen on tuotu koko palvelujen kirjo: Lähitorilla saat neuvontaa mitä yksityisiä ja julkisia sekä vapaaehtoisten tarjoamia palveluja kotiin on saatavilla ja tarvittaessa ohjataan oikeanlaisten palvelujen piiriin.

Oriveden lähitori toimii Oriveden palvelutalossa:

Oriveden palvelutalo
Eerolantie 2
35300 Orivesi
avoinna ma - pe klo 9 - 15, kahvio klo 9 - 15, lounas klo 11 - 13

Ohjaajat, puhelin 040 685 7327
Toiminnanjohtaja, puhelin 040 027 5038

Oriveden lähitori

Päiväkeskus

Jos olet kotihoidon tai omaishoidon asiakas voit kerran viikossa viettää virkistävän päivän päiväkeskuksessa: osallistua keskuksen toimintaan, syödä ja seurustella muiden asiakkaiden kanssa. Päiväkeskukseen voit hakeutua oman alueen asiakasohjaajan kautta, asiakasohjaaja arvioi palvelutarpeesi.

Ilon päivässä on kaksi kymmenen hengen ryhmää, joissa kummassakin on puolet kotihoidon ja puolet omaishoidon asiakkaita. Päiväkeskuspäivä räätälöidään tarpeidesi ja toiveidesi mukaisesti. Orivedellä panostetaan erityisesti sosiaaliseen ja fyysiseen kuntoutukseen. Päiväkeskuspäivään kuuluu tarvittaessa hakemisesi kotoa päiväkeskukseen sekä kuljettaminen takaisin kotiin.

Päiväkeskusmaksu on 15 euroa/päivä. Se sisältää aamupalan, lounaan, päiväkahvin ja saunotuksen. Kuljetus päiväkeskukseen maksaa joukkoliikenteen kertamaksun/suunta.

Tähtiniemen päiväkeskus Ilon päivä

Puhelin 040 676 5199
Tähtiniemenranta 11
35100 Orivesi
avoinna tiistaisin ja torstaisin

Kotitori

Kotitori on tamperelaisten ja orivesiläisten ikäihmisten oma palvelu- ja neuvontapiste, josta saat tietoa seniori-ikäisille suunnatuista palveluista, etuuksista sekä muista ikäihmisille tärkeistä asioista. Kotitorin Laitetori-pisteessä pääset tutustumaan kotona asumista, turvallisuutta ja toimintakykyä parantaviin apuvälineisiin ja laitteisiin kodinomaisessa ympäristössä.

Voit soittaa tai tulla käymään - ajanvarausta ei tarvita. Neuvonta on maksutonta.

Osoite:
Frenckellinaukio 2B 33101 Tampere
Puhelin:
03 56565700 (puhelin, pvm/mpm), ma - pe klo 8 - 16.30

Kotihoito

Kotiin on saatavilla palveluita, jos voimasi vähenevät joko ikääntymisestä tai erilaisista sairauksista johtuen. Tarjolla on sekä ennaltaehkäiseviä että kuntouttavia palveluja, ja tarvittaessa voit saada hoitoa kotiin ympäri vuorokauden.

Sinulle sopivia ja arkeasi helpottavia ratkaisuja etsitään yksilöllisesti niin kaupungin järjestämien, omarahoitteisten kuin järjestöjenkin tarjonnasta. Erilaisista mahdollisuuksista saat tietoa ottamalla yhteyttä Kotitoriin.

Jos havaitaan, että sinulle on syytä tehdä laajempi palvelutarpeen kartoitus, tulee oman asuinalueesi asiakasohjaaja kotikäynnille. Kotikäynnillä avuntarvetta arvioidaan ja sovitaan yhdessä sinun ja läheistesi kanssa jatkosuunnitelmasta ja aloitettavista palveluista. Näitä voivat olla esimerkiksi kotihoidon käynnit tai kotona asumista helpottavat tukipalvelut, kuten turvapuhelin, ateriapalvelu, kauppapalvelu ja päiväkeskus. Kotihoito koostuu kotipalvelusta ja kotisairaanhoidosta, ja käynneillä sinua autetaan yhdessä laaditun hoito- ja palvelusuunnitelman mukaisesti.

Löydät osoitteesi perusteella oman alueesi asiakasohjaajan tiedot sekä alueellisen kotihoidon yhteystiedot kotihoidon hausta. Ota ensisijaisesti yhteyttä asiakasohjaajaan:

Oriveden kotihoidon haku

Terveyskeskus, Sairaalantie 6

Palvelujen hakeminen, omaishoidon tuki (uudet sairaalasta kotiutuvat asiakkaat, palveluja koskevat muutokset, asiakasmaksut):

  • Kotihoidon asiakasohjaus: asiakasohjaaja Merja Saartoala, puhelin 050 306 4073
  • Omaishoidontukeen liittyvät asiat: asiakasohjaaja Jonna Ohra-Aho, puhelin 040 133 9117

Nykyiset sairaalasta kotiutuvat kotihoidon asiakkaat, asiakastyötä koskevat kysymykset ja palautteet:

  • Vastaava sairaanhoitaja Tiina Turunen, puhelin 040 077 9996

Kotihoidon esimies Hanna Kaikula, puhelin 040 133 9265
Palvelupäällikkö Anne Paavilainen, puhelin 050 401 2257

Asumispalvelut

Asumispalveluita voidaan myöntää, jos olet iäkäs ja jos et toimintakyvyn rajoitusten vuoksi selviydy omassa kodissasi kotihoidon palvelujen, tukipalvelujen ja/tai läheisten tuella, tai muulla tavoin tuettuna. Jos sinua hoitaa omainen tai läheinen, hänen antamansa hoiva otetaan huomioon kokonaisarvioinnissa. Asumispalvelut on tarkoitettu sinulle, jos tarvitset hoitoa ja huolenpitoa säännöllisesti tai ympäri vuorokauden. Palvelun myöntäminen perustuu aina palvelutarpeesi selvittämiseen. Arvioinnin suorittavat yhteisten toimintaperiaatteiden mukaan sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset sinun ja/tai läheisesi kanssa.

Asumispalveluja ovat joko pitkäaikainen perhehoito, palveluasuminen tai pitkäaikainen ympärivuorokautinen asumispalvelu (tehostettu palveluasuminen ja vanhainkotihoito).

Lisätietoa asumispalveluista

Veteraanit

Tampereen kaupunki vastaa Oriveden rintamaveteraanien palvelujen järjestämisestä. Tarkemmat tiedot palveluista löytyvät Tampereen kaupungin sivuilta:

Sotaveteraanien maksuttomat palvelut

Rintamaveteraanien kuntoutus

Asiakasohjaaja
Tiia Halmela
puhelin 040 768 9078
sähköposti [email protected]

Tule töihin Orivedelle

Ikäihmisten palveluihin tarvitaan työntekijöitä! Oletko kiinnostunut tulemaan joukkoomme? Tutustu mahdollisuuksiin - katso "Tervetuloa töihin ikäihmisten palveluihin Orivedelle" -video:

Palveluun pääsy
Tietoa kotihoidon, omaishoidon tuen, päivätoiminnan ja ympärivuorokautisen pitkäaikaishoidon odotusajoista: Odotusajat sosiaalipalveluihin

Sivun pääkuva: Marjo Aspegren

Päivitetty 5.10.2022