Siirry sisältöön

Pieneläinten hautaaminen

Suositeltavinta on haudata lemmikki pieneläinhaustausmaalle tai tuhkata se. Myös omakotitalon pihaan tai kesämökille voi haudata lemmikin tietyin edellytyksin. Hautaamiseen tarvitaan aina maanomistajan lupa.

Tampereen pieneläinten hautausmaa sijaistee Rautaharkon kaupunginosassa Sulkavuoren eteläpuolella.

Sulkavuoren pieneläinhautausmaalle haudataan kissoja, koiria ja muita pienikokoisia lemmikkejä. Hautaus maksaa 60 - 80 euroa, ja hautapaikka on 15 vuodeksi.
Hautauksesta on ehdottomasti sovittava etukäteen. Hautauksen hoitaa Vilmek Ky, Miikka Kuutilo, puhelin 050 436 8948.

Kulku pieneläinten hautausmaalle ja uurnaholville on muuttunut Sulkavuoren keskuspuhdistamon työmaan takia. Kurssikeskuksenkadun länsipäästä on opastus hautausmaalle ja uurnaholville. Auto on jätettävä esimerkiksi aikuiskoulutuskeskuksen parkkipaikalle. Kadun päästä jatketaan suoraan ulkoiluväylää länteen. Parin sadan metrin päästä käännytään oikealle. Tästä risteävät tiet hautausmaalle ja uurnaholville. Väylällä on opasteet.

Kulkureitin voi tarkistaa oheisesta kartasta.

Sulkavuoressa Rautaharkossa sijaitsee myös yksityinen pieneläinten uurnaholvi. Tiedustelut: Verna Oy, puhelin (03) 374 9741.

Jos lemmikin hautaa muualle kuin pieneläinhautausmaalle, on tuhkaus suositeltavaa. Hautaamisesta ei saa aiheutua haittaa ihmisten tai eläinten terveydelle.

Eläimiä ei saa haudata pohjavesialueelle, alle 250 metrin etäisyydelle kaivosta tai vesistöön viettävään rinteeseen. Pieneläimet haudataan vähintään puolen metrin syvyyteen. Eläintä ei saa haudata muovisäkissä tai muussa maatumattomassa pakkauksessa.