Tampereen Teatterin remontille investointiavustusta 7,5 miljoonaa euroa

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta päätti 2.5.2024 kokouksessaan myöntää Tampereen Teatterin perusparannukseen 7,5 miljoonaa euroa investointiavustusta tälle vuodelle.

Kaupunki tukee hanketta samalla summalla myös vuonna 2025. 
- Teatterit elävöittävät vilkasta kulttuurielämäämme ja tuovat merkittävää taloudellista hyötyä sekä alueen yrityksille että kaupungille. Tampereen Teatterin nykyiset tilat eivät enää toiminnallisuudeltaan tai kunnoltaan vastaa nykypäivän vaatimuksia, siksi perusparannusta on tärkeää viedä suunnitellusti eteenpäin, sivistyspalveluista vastaava apulaispormestari Matti Helimo perustelee. 

Kaupunginvaltuusto päätti helmikuussa lisätalousarvion yhteydessä, että Tampereen Teatterin perusparannukseen tarkoitettu tuki voidaan maksaa täysimääräisenä, vaikka valtionavustus hankkeelle ei olisi samansuuruinen. Alkuperäisessä budjetissa kaupungin avustussumma oli sidottu valtionavustuksen kokonaissummaan. Opetus- ja kulttuuriministeriö on tähän mennessä myöntänyt Tampereen teatterin perusparannushankkeelle yhteensä 1,7 miljoonaa euroa.  Lisäksi vuoden 2024 I lisätalousarviossa on varattu hankkeeseen kolmen miljoonan euron erillisrahoitus.  

Työt täyteen vauhtiin toukokuun puolivälissä

Tampereen Teatterin peruskorjaus on käynnistynyt vuoden 2023 lopulla Ravintola Kiven katon korjaustöillä, jotka tulivat valmiiksi huhtikuussa. Koko laajuudessaan peruskorjaus käynnistyy toukokuun puolivälissä, kun näytäntökauden päätyttyä näyttämötekniikka saadaan purettua ja muutettua alta pois. Perusparannushankkeeseen sisältyy myös teatterin yhteyteen suunniteltu lisärakennus. Tampereen Teatterin 110-vuotias rakennus on suojeltu asemakaavassa. Teatteritalo on edellisen kerran peruskorjattu 1980-luvulla, ja se on suurelta osin teknisen käyttöikänsä päässä. 
 

Lisätietoja

Lauri Savisaari
Johtaja
Puhelin:
040 801 6081
Matti Helimo
Apulaispormestari
Puhelin:
040 513 8625
Teksti: Aino Penttilä
Kuvat: Laura Vanzo / Visit Tampere
Jaa sosiaalisessa mediassa