Ovatko Tampereen palvelutilat esteettömiä? Vastaa kyselyyn ja kerro havaintosi

Tampereen kaupunki selvittää kyselyllä tamperelaisten kokemuksia ja havaintoja kaupungin kiinteistöjen esteettömyydestä. Kyselyyn voi vastata sähköisellä lomakkeella tai Tampere.Finland-sovelluksessa. Vastausaikaa on 5.5.2024 asti. Kyselyn tuloksia käytetään esteettömyyssuunnitelman laadinnassa.

– Tampereen kaupungin tavoitteena on, että jokainen voisi mahdollisimman sujuvasti tulla ja toimia kaupungin palvelupaikoissa, vaikka hänellä olisi jokin liikkumista tai toimintakykyä rajoittava ominaisuus, kertoo projektipäällikkö Hannu Tuohi.

Kaupungilla käynnistettiin viime vuoden lopulla projekti, jossa kartoitetaan kaupungin kiinteistöjen esteettömyystilannetta. Osana tätä kartoitusta tehdään kysely, johon voivat kaikki tamperelaiset vastata.

Kysely on avoinna 26.4.–5.5.2024. Vastaamaan pääsee sähköisellä lomakkeella. Samaan kyselyyn voi vastata myös Tampere.Finland-mobiilisovelluksessa.

– Haluamme kuulla tamperelaisten havaintoja kaupungin palvelupaikkojen esteettömyydestä. Onko niissä jotain puutteita? Onko esimerkiksi kirjastoissa, liikuntapaikoissa, kouluissa, päiväkodeissa ja muissa palvelupaikoissa helppo liikkua ja toimia? Tuohi jatkaa.

– Kannustan mahdollisimman monia vastaamaan kyselyyn. Haluamme saada vastauksia näkö-, kuulo- ja liikkumisrajoitteisten ihmisten lisäksi aistiherkiltä. Toivomme myös vastauksia niiltä, joilla on haasteita ymmärtämisessä tai muistamisessa. Jos omassa lähipiirissä on joku liikunta- tai toimintaesteinen, voi vastata myös hänen puolestaan tai yhdessä hänen kanssaan, projektipäällikkö Tuohi sanoo.

Kysymyksillä selvitetään, millaisia esteettömyyteen liittyviä hankaluuksia on kaupungin palvelupaikoissa ja niihin saapumisessa. Kysely kattaa sisätilojen lisäksi palvelupaikkojen pihat ja pysäköintialueet sekä reitin lähimmälle bussi- tai ratikkapysäkille. Samalla selvitetään, onko kaupungin verkkosivuilla tilojen esteettömyystietoa riittävästi ja helposti löydettävissä.

Kyselyn tuloksia käytetään kaupungin rakennettua ympäristöä koskevaa esteettömyyssuunnitelmaa laadittaessa. Suunnitelmassa esitetään nykytilan kartoituksen lisäksi toimenpide-ehdotuksia, joilla parannetaan esteettömyyttä. Suunnitelma valmistuu kesäkuussa 2024.

Esteettömyyssuunnitelma on osa Tampereen kaupungin tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelman toteuttamista.

Lisätietoja

Hannu Tuohi
Projektipäällikkö
Puhelin:
040 626 1654
Teksti: Johanna Kurela
Kuvat: Laura Happo
Jaa sosiaalisessa mediassa