Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja

Tieto- ja viestintätekniikka

Koulukohtaiset soveltavat kurssit

Arvioidaan suoritusmerkinnöillä

zTVT01 Peruskurssi 1

Kurssin tavoitteena on ylioppilaskirjoituksissa tarpeellisten tietoteknisten tietojen ja taitojen oppiminen. Kurssin sisältöinä on ylioppilaskirjoituksessa käytössä olevat toimisto-ohjelmat kuten Libre Office Writer, Calc ja Impress. Tyylit, Calcin funktiot ja PowerPointin sudenkuopat.

zTVT02 Peruskurssi 2

Kurssin tavoitteena on ylioppilaskirjoituksissa käytettävien erityisohjelmiin perehtyminen.

Kurssin sisältöinä on ylioppilaskirjoituksissa käytössä olevat muut ohjelmat kuten Gimp, Casio ClassPad Manager, Inkscape ja GeoGebra.

zTVT03 Kuva ja video

Kurssin tavoitteena on kuvan ja videoiden käsittelyn perusteisiin ja ohjelmiin tutustuminen. Opiskelija oppii hyödyntämään omia ja koulun laitteita käytännön kuvauksissa. Kurssin sisältöinä on kuvaaminen erilaisilla kameroilla, kuvan ja videon peruskäsittely, vVideon jakaminen internetissä. Perehdytään Adoben Lightroomiin, Photoshopiin ja PremiereProhon.

zTVT04 Python ohjelmointi

Kurssi on Tampereen yliopiston yhteistyökurssi

Opetus järjestetään kahden lukiojakson aikana hajautetusti. Kurssi suoritetaan osallistumalla lähiopetustunneille, joissa ratkaistaan palautettavia ohjelmointitehtäviä, ja keräämällä tarpeeksi pisteitä näistä tehtävistä jokaisella viikolla. Kurssin suorittaminen edellyttää myös kurssimateriaalin lukemista ja ohjelmointitehtävien ratkaisemista omalla ajalla. Ennakkotietoja ohjelmoinnista ei vaadita. Kurssi sopii sinulle, jos olet kiinnostunut ohjelmoinnin yleistenperiaatteiden ja ohjelmointikielten rakenteiden oppimisesta ja haluat tutustua yliopiston peruskurssien sisältöihin. Jos suoritat kurssin yliopistokurssin laajuudessa, saat lukiosuorituksiisi kaksi kurssia.

zTVT05 CAD-piirtäminen

Kurssin käynyt tuntee Autocadin toimintamallit ja kykenee tuottamaan, muokkaamaan, tulostamaan ja hallitsemaan piirustuksia.

zTVT06 3D-mallintaminen

Kurssin tavoite on opettaa perusasiat 3D-tulostamisesta. Kurssin sisältöinä on 3D- piirtämisen ja muokkauksen perusteet.

zTVT07 3D-havainnollistaminen

Kurssilla opetellaan 3D-mallin käsittelyä ja liikuttamista.

zTVT08 Erityistyö 1

Kurssilla opiskelija oppii tekemään ja kantamaan vastuun itsenäisestä harjoituksesta. Kurssin sisältönä on sovitusta aiheesta tehty henkilökohtainen harjoitus.

zTVT09 Erityistyö 2

Kurssilla opiskelija oppii tekemään ja kantamaan vastuun itsenäisestä harjoituksesta. Kurssin sisältönä on sovitusta aiheesta tehty henkilökohtainen harjoitus.

zTVT10 Digikurssi

Kurssilla opiskellaan keskeiset tietotekniset perusvalmiudet ja ohjelmat verkkoympäristössä itsenäisesti työskennellen.

zTVT12 Ohjelmointia kaikille

Ohjelmointikurssi kaikille taitotasoon katsomatta. Kurssilla käydään yhdessä läpi ohjelmoinnin perusasioita alkeista lähtien, mutta halutessasi voit edetä nopeastikin eteenpäin. Mitään esitietoja ei tarvita, mutta osaaminen ei ole myöskään este osallistumiselle. Jokainen etenee omalta lähtötasolta. Kurssi suoritetaan lähiopetukseen osallistumalla ja tehtävillä. Tämä kurssi sopii myös Datatähtikilpailuun haluaville.

zTVT13 Pelisuunnittelukurssi

Kurssilla suunnitellaan toimiva peli pelisuunnittelun teorian pohjalta Unity ympäristössä. Käsiteltäviä asioita on pelin logiikka ja teoria, graafinen ulkoasu ja miljöö, ja pelin toteutus Unity:ssa. Ei vaadita esitietoja. Ohjelmointi kiinnostuksesta on hyötyä. Yhteistyötä alan yrityksiin. Kurssi suoritetaan lähitunneille osallistumalla ja tehtävillä.