Taloyhtiöille neuvontaa pyöräpysäköinnin parantamiseen

Taloyhtiöille tarjotaan neuvoja pyöräpysäköinnin parantamiseen tiistaina 7. toukokuuta. Tampereen kaupungin ja Kiinteistöliitto Pirkanmaan järjestämässä tapahtumassa on tarjolla hyviä neuvoja esimerkiksi isännöitsijöille, urakoitsijoille ja taloyhtiöiden hallitusten jäsenille.

Litukankadulla avoimet ovet ja asiantuntijat paikalla

Tampereen kaupunki ja Kiinteistöliitto Pirkanmaa ry järjestävät tiistaina 7.5. klo 16–19 infon taloyhtiöiden pyöräpysäköinnistä. Tilaisuudessa on mahdollisuus kysyä neuvoa pyöräpysäköinnin parantamisesta alan asiantuntijoilta. Tapahtuma järjestetään Kalevassa (Litukankatu 6), jossa pääsee samalla tutustumaan asunto-osakeyhtiö Koskentien pyörätalliin, joka on entinen autotalli ja nyt etenkin tavarapyörien käytössä.  

Paikalla vastaamassa ovat Kiinteistöliitto Pirkanmaan ja Swecon asiantuntijat sekä As Oy Koskentien edustaja. Tilaisuudessa käydään läpi, mitä hyvä pyöräpysäköinti käytännössä tarkoittaa. Neuvoa saa taloyhtiön uuden pyöräpysäköinnin rakentamiseen ja telinemallien valintaan sekä pyöräpysäköinnin parantamiseen muiden remonttien yhteydessä. Lisäksi ohjeistetaan hylättyjen pyörien poistoon pyöräkellareista ja sähköpyörien lataukseen talon yhteisissä tiloissa.

Kiinteistöliitto Pirkanmaan lakimies Johanna Räikkä vastaa kysymyksiin ja kertoo, mitä rakennuslaki ja -määräykset sanovat pyöräpysäköinnin rakentamisesta ja miten päätöksenteko etenee, jos taloyhtiö haluaa muuttaa toisen tilan pyörävarastoksi tai rakentaa uuden.  

Paikalle voi saapua oman aikataulun mukaan klo 16–19 välillä. Tarjolla on pientä välipalaa.  

Erikoispyörät ja sähköpyörien lataus uusia haasteita

Taloyhtiöiden pyöräpysäköinnin parantaminen on merkittävä pyöräilyä edistävä toimenpide. Tampereen keskustan asukkailla arvioidaan olevan noin 30 000 pyörää ja iso osa asukkaiden pyörämatkoista alkaa taloyhtiön pyöräpysäköintipaikalta. Etenkin vanhoissa taloyhtiöissä pyöräpysäköinti on usein riittämätöntä, vaikeasti saavutettavissa eikä laatu vastaa tarpeeseen. Erikoispyörien säilytys ja sähköpyörien lataus ovat tuoneet uusia haasteita pyöräpysäköinnin järjestämiseen.  

Taloyhtiöiden pyöräpysäköinti -info

Tiistaina 7.5.2024 klo 16–19 
Litukankatu 6 piha-alue, Tampere  

Lisätietoja

Sanna Ovaska
Tampereen kaupunki: Projektipäällikkö
Puhelin:
040 801 3125
Petteri Nisula
Sweco Finland Oy: Projektipäällikkö
Puhelin:
040 095 7014
Kaisa Kettunen
Kiinteistöliitto Pirkanmaa ry:
Puhelin:
03 3125 0213
Matti Koistinen
As Oy Koskentie:
Puhelin:
044 279 5588
Teksti: Sanna Ovaska
Kuvat: Laura Lettenmeier
Jaa sosiaalisessa mediassa