Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja

Liikunta

Pakolliset kurssit

zLI01 Energiaa liikunnasta

Kurssilla opiskelija harjaannuttaa monipuolisesti liikuntataitojaan, fyysisiä ominaisuuksiaan ja kehollista ilmaisuaan soveltaen niitä eri liikuntamuotoihin ja -ympäristöihin. Opiskelija saa kokemuksia yhdessä liikkumisesta reilun pelin hengessä.

zLI02 Aktiivinen elämäntapa

Kurssin tavoitteena on ohjata ja kannustaa opiskelijaa liikunnallisen elämäntavan omaksumiseen sekä riittävän päivittäisen fyysisen aktiivisuuden saavuttamiseen. Keskeisiä sisältöjä ovat fyysisten ominaisuuksien arviointi, hengitys- ja verenkiertoelimistöä kuormittava liikunta, lihaskuntoharjoittelu ja kehonhuolto.

Valtakunnalliset syventävät kurssit

zLI03 Terveyttä liikkuen

Kurssin tavoitteena on syventää fyysiseen toimintakykyyn liittyviä tietoja ja taitoja. Kurssilla laaditaan (henkilökohtainen) liikuntaohjelma, joka toteutetaan mahdollisuuksien mukaan liikuntateknologiaa apuna käyttäen.

zLI04 Yhdessä liikkuen (Vanhojen tanssit)

Kurssin tavoitteena on edistää opiskelijaryhmän yhteistoimintaa ja aktiivista osallisuutta. Sisältönä voi olla projektiluontoinen kokonaisuus tai muu yhdessä toteutettava liikunta.

zLI05 Hyvinvointia liikkuen

Kurssin tavoitteena on tukea opiskelijan psyykkistä jaksamista ja lisätä opiskeluvireyttä rentouttavien ja elämyksellisten liikuntakokemusten kautta.

Koulukohtaiset soveltavat kurssit

Arvioidaan suoritusmerkinnöillä

zLI06 Yksilö- ja joukkuepalloilu

Kurssin tavoitteena on toimintakyvyn ja hyvinvoinnin edistäminen, motoristen taitojen ja kunto-ominaisuuksien kehittäminen yksilö- ja joukkuepalloilulajeissa, perinteisten palloilulajien lajituntemuksen syventäminen sekä uusiin palloilulajeihin tutustuminen. Opiskelijat harjoittelevat kurssin aikana myös tuomaritoimintaa.