Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja

Aikuisten perusopetus

Maahanmuuttajien perusopetus

Maahanmuuttajien aikuisten perusopetuksen päättövaiheen opetus siirtyy Tampereen aikuislukiosta Treduun syksyllä 2020. Päättövaiheeseen tuolloin pyrkivät/siirtyvät opiskelijat aloittavat opintonsa Tredussa. Aikuislukiossa ei enää järjestetä päättövaiheen lähtötasotestejä.

Lisätietoa: Ulkoinen linkkiTredu Aikuisten perusopetus koulutusesittely

Lukuvuonna 2020-2021 aikuislukiossa opetetaan vielä ryhmää, joka on aloittanut perusopetuksen päättövaiheen opintonsa syksyllä 2019 ja jonka arvioitu valmistumisaika on keväällä 2021. Tähän ryhmään voidaan lukuvuoden 2020-2021 aikana ottaa sellaisia opiskelijoita, jotka ovat aiemmin muualla suorittaneet perusopetuksen päättövaiheen opintoja niin paljon, että heidän on mahdollista ryhmän kursseille osallistumalla saada perusopetuksen oppimäärä suoritettua. Nämä opiskelijat otetaan opiskelemaan suoritettujen opintojen perusteella opinto-ohjaajan haastattelun kautta. Lisätietoja antaa opinto-ohjaaja Minna Pohjola, puh. 040 129 9473, minna.pohjola(a)tampere.fi.

Kantaväestön perusopetus

Perusopetuksen päättötodistuksen parantaminen

Varsinaisesti alkuperäistä perusopetuksen päättötodistuksen arvosanoja ei voi aikuislukioissa korottaa. Sen sijaan aikuislukioissa voi suorittaa aikuisten perusopetuksen opetussuunnitelman mukaisia perusopetuksen aineen oppimääriä ns. yksityisopiskelijana. Yksityisopiskelu on maksullista.

Oppivelvollisuusiän ylittäneen suomalaisen perusopetuksen päättötodistuksen loppuun suorittaminen

Aikuinen suomalainen henkilö, jolta puuttuu perusopetuksen oppimäärä, voi suorittaa perusopetuksen oppimäärän Tampereen aikuislukiossa yksilökohtaisin ratkaisuin. Tällöin henkilön täytyy ottaa yhteyttä Aikuislukioon ja sopia tapaaminen suunnitelman tekemiseksi.

Lisätietoja antaa opinto-ohjaaja Minna Pohjola, puh. 040 1299 473, minna.pohjola(a)tampere.fi​