Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja

Ylioppilastutkinto

Tervetuloa kevään ja syksyn 2020 ylioppilasjuhliin!

Juhlat pidetään koululla perjantaina 4.12. klo 18 alkaen.


Uudet (ja kevään 2020) ylioppilaat harjoittelevat juhlaa varten jo torstaina 3.12.

klo 18 - 19. (YO-lakki mukaan omalla nimellä varustettuna.)


Juhlassa huolehditaan turvaväleistä ja turvallisuudesta ja juhlaan voi kutsua oireettomia vieraitaan mukaan. Lisää infoa sähköpostitse ja Wilma-tiedotteessa.


PÄIVITYS 25.11.:

Pandemiatilanteen takia joudumme vielä odottamaan tietoa, voiko ylioppilasjuhlia järjestää suunnitellulla tavalla. Tämän syksyn ja viime kevään ylioppilaille on lähetetty sähköpostiviesti asiasta. Kysymme siinä aikomusta osallistua juhlaan sekä mahdollisten vieraiden lukumäärää. Jos et ole saanut ko. viestiä, ota yhteyttä apulaisrehtoriin Ulkoinen linkki[email protected]

Abin opas

Kevään 2021 ylioppilaskirjoituksiin osallistuvalle Abin opas kevat 2021 UUSI.pdf (pdf)

Abi-infojen materiaalit

Kevään 2021 yo-tutkintoon aikoville Abi info 1 kevat 2021 (pdf)

Abi-info 2:n materiaali julkaistaan tässä maaliskuussa 2021


Kokelaan tietokonetta koskevat vähimmäisvaatimukset: Lue asiasta Ulkoinen linkkiYlioppilastutkintolautakunnan tiedote

Ylioppilastutkintolautakunnan tiedote kevään 2021 ylioppilaskokelaille

Ulkoinen linkkihttps://www.ylioppilastutkinto.fi/ylioppilastutkinto/kokelaille

Yleistä ylioppilastutkinnosta

Ylioppilastutkinnon saadaksesi sinun on suoritettava hyväksytysti neljä pakollista koetta. Äidinkielen koe on kaikille pakollinen. Lisäksi valitset kolme muuta koetta pakollisiksi. Näistä kolmesta vähintään yhden on oltava A-tason eli pitkän oppimäärän koe kielissä tai matematiikassa.

Pakolliset kokeet ovat kaikille pakollinen äidinkielen koe ja kolme seuraavista: toisen kotimaisen kielen koe, vieraan kielen koe, matematiikan koe, reaaliaineen koe.

Neljän pakollisen kokeen lisäksi voit suorittaa yhden tai useampia ylimääräisiä kokeita.

Ulkoinen linkkiOsallistumisoikeus kokeeseen lukiota opiskelevalla on, kun aineen pakolliset kurssit on arvioitu numerolla. Jos oppiaineessa ei ole pakollisia kursseja, on reaaliaineessa kursseja suoritettava kaksi ja lyhyissä kielissä vastaavasti kolme.)

Kaksi ja puoli vuotta kestäneiden, tutkintoon johtaneiden ammattiopintojen pohjalta voi myös osallistua kokeisiiin. Jos ammattitutkinto on suppeampi, osallistuminen tutkintoon saattaa olla mahdollista lukion lisäopintojen jälkeen. Kysy tästä opinto-ohjaajalta.

Ylioppilastutkinnon voi suorittaa yhdellä koekerralla tai hajauttaa sen useammalle koekerralle. Osallistumisoikeus neljään pakolliseen aineeseen täytyy hankkia ja kokeisiin osallistua kolmen perättäisen tutkintokerran aikana.

Jos siis ilmoittadut syksyllä ensimmäiseen pakolliseen kokeeseen, on sinun ilmoittauduttava kolmeen muuhun viimeistään seuraavan vuoden syksyllä. Tutkinnon suoritus vie silloin hieman yli vuoden, ellei hylättyjä tuloksia tule. Hylättyjä kokeita saa uusia kolme kertaa tiettyjen aikasääntöjen mukaisesti.

Opiskele siis koeaineita suunnitellusti niin, että aineen pakolliset kurssit valmistuvat ajoissa. Kaikki kokeet perustuvat lukion valtakunnallisen tuntijaon pakollisten ja syventävien kurssien oppimääriin - valitse siis kursseja tarpeeksi laajasti.

YO-koepäiviin muutoksia kevään 2021 tutkinnossa

Lue lisää sivulta:Ajankohtaista