Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja

Opintosuunnitelma

Oman opintosuunnitelman laatiminen

Tammerkosken lukion uudet opiskelijat saavat opintojen alkaessa täysin valmiin lukujärjestyksen 1. periodille ja osin valmiit lukujärjestykset muille periodeille. Ensimmäistä lukuvuotta koskevat muiden periodien loput (tms) valinnat tehdään ensimmäisen periodin aikana.

Lukio-opintojen alkuvaiheessa opiskelija laatii ryhmänohjaajan ja opinto-ohjaajan tuella itselleen henkilökohtaisen opintosuunnitelman. Sen avulla opiskelijaa ohjataan miettimään omia lukio-opintojaan, ylioppilastutkinnon suorittamista ja jatko-opintojaan. Näitä suunnitelmia päivitetään säännöllisesti opintojen edetessä.

Toisen ja kolmannen vuosikurssin opiskelijat tekevät seuraavaa lukuvuotta koskevat kurssi/opintojaksovalinnat keväällä. Kurssi/opintojaksovalintoja tehdessä on mielekästä pyrkiä laajojen ainekohtaisten oppimäärien suorittamiseen.

Opiskelija voi tehdä periodi/jaksokohtaisia opintojakso/kurssimuutoksia aina ennen uuden periodin/jakson alkamista.

Tammerkosken lukion opintosuunnitelmataulukosta opiskelija näkee kunkin oppiaineen suorittamiseen vaadittavat opintojaksot/kurssit ja suositellut suoritusajankohdat. Oppiainekohtaisesta opintojakso/kurssitarjonnasta selviää jokaisen opintojakson/kurssin keskeinen sisältö ja suoritusohjeet.

Vuonna 2021 aloittaneet (uusi opetussuunnitelma):

Opintosuunnitelma 2021 (pdf)

Ennen vuotta 2021 aloittaneet (vanha opetussuunnitelma):

Opintosuunnitelma (pdf)