Siirry sisältöön

Tampereen Valoviikot

Tampereen 55. Valoviikot käynnistyvät 23.10.2020!

Perinteiset Valoviikot täyttävät Tampereen loistollaan vuoden pimeimpänä aikana. Aiemmilta vuosilta tutut valokoristeet sekä uudet ja yllättävät valoteokset sytytetään perjantaina 23.10.2020 ja niistä saa nauttia aina 14.3.2021 asti.

Valoviikkoja ei tänä vuonna koronatilanteen vuoksi avata yleisötapahtumalla. Syksyn pimeneviä iltoja juhlistetaan kuitenkin Tanssivat vedet -teoksella, joka herättää eloon Tammerkosken iltaisin 23. - 31. lokakuuta klo 19 - 22 n. 10 minuutin välein. Teoksessa syntyy veden, valon ja musiikin yhdistämä ainutlaatuinen tunnelma, kun jopa kymmenien metrien korkeuteen nousevat vesisuihkut ja valaistus tanssivat musiikin tahdissa.

Paikan päälle ei ole syytä tulla, jos on lieviäkään sairastumiseen viittaavia oireita, ja kasvomaskin käyttöä sekä 2 metrin turvavälien pitämistä suositellaan.

Valoviikkojen valojen lisäksi perjantaina 23.10. sytytetään Tammerkosken muurivalaistus, joka on nyt kokonaisuudessaan valmis. Valot loistavat koko pimeän kauden ajan. Myös keskijuoksun ja yläjuoksun julkisivut sekä kaikki kosken ylittävät sillat valaistaan.

Jaa somessa tunnelmiasi Valoviikoilta aihetunnisteella #valoviikot

Valoviikkojen valokruunu Kauppakadun yllä.
Valokruunu Kauppakadulla. Kuva: Laura Vanzo

Valoa ympäri Tamperetta

Valoviikot syttyvät joka päivä hämärän laskeutuessa ja sammuvat arkipäivisin noin klo 23 ja viikonloppuisin noin klo 05. Valokuvioita ja -teoksia löydät yllättävistäkin paikoista. Tutustu kohteisiin alla olevasta linkistä.

Yhteystiedot

Valaistusratkaisut

Tampereen kaupunki, Kehitysohjelmat
Hankekehityspäällikkö
Markus Joonas
puhelin 050 345 0705
sähköposti [email protected]

Twitter: @MarkusJoonas


Valoviikot on osa Tampereen kaupungin keskustan kehittämisohjelmaa, joka toteuttaa kaupunkistrategian päämääriä keskustan alueella.


Valaistuksen kunnossapito

Tampereen Vera Oy, ulkovalaistuksen kunnossapito
33720 Tampere