Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Liikuntapalvelujen ohjatun liikunnan ryhmien haku on 3. - 4.1.2022

Julkaistu 30.12.2021 12.18

Liikuntapalvelut tarjoaa monipuolista ohjaustoimintaa kaikille ikäryhmille. Ohjattujen liikuntaryhmien kevätkausi alkaa ennakkotiedoista poiketen maanantaina 17.1.2022. Kevätkauden alku voi vielä koronatilanteen vuoksi muuttua ja siitä ilmoitetaan ryhmiin ilmoittautuneille heti, kun mahdolliset koronarajoitusten vaikutukset kurssien järjestämiseen tiedetään.

Kevätkauden ryhmiin ilmoittaudutaan maanantaina 3.1. klo 9.00 alkaen, jolloin valittavana on vauvauintiryhmiä, uimakoulujen ensimmäisen jakson kursseja sekä työikäisten liikuntaryhmiä. Tiistaina 4.1. klo 9.00 avautuvat hakulinkit edellisten lisäksi 60+, 75+ sekä erityisliikuntaryhmien monipuoliseen tarjontaan.

Ilmoittautuminen kevätkauden liikuntaryhmiin

Kaikki kevätkauden ohjatut liikuntaryhmät ovat vapaasti selattavissa ilmoittautumisjärjestelmässä, ilmoittautumislinkki avautuu varsinaisena ilmoittautumisaikana. Ryhmiin voi ilmoittautua kyseisen kurssin alkamisajankohdan jälkeen niin kauan, kun ryhmissä on tilaa joko ilmoittautumisjärjestelmän kautta tai ottamalla yhteyttä kyseisen ryhmän ohjaajaan sähköpostitse tai erillisenä soittoaikana. Jos valittu kurssi on täynnä, voi ilmoittautua varalle. Mikäli paikka vapautuu, liikunnanohjaajat ottavat yhteyttä ja tarjoavat paikkaa varasijalla olevalle.

Verkkomaksaminen ei toistaiseksi ole mahdollista Covid-19-taudin aiheuttamasta epävarmuudesta palvelujen toteutumiselle. Toteutuneen kauden mukaan määräytyvä ohjausmaksu laskutetaan myöhemmin.

Ohjatun liikunnan toiminta järjestetään viranomaisten terveysmääräysten mukaisesti ja muutokset ovat mahdollisia. Liikuntapalveluista riippumattomista syistä ryhmätoiminta voi siirtyä ulkoliikuntaan, etäopetukseen tai keskeytyä. Ulkoliikunnalla tai etäopetuksella korvattavien kurssien kurssimaksua ei palauteta. Muissa tapauksissa kurssimaksuhyvityksistä päätetään aina tilanteen mukaan.


Ulkoinen linkkiKurssille ilmoittautuminen

Puhelinilmoittautuminen

Mikäli sähköinen ilmoittautuminen ei syystä tai toisesta onnistu, ryhmiin voi ilmoittautua myös puhelimitse. Mikäli linjalla on ruuhkaa, kannattaa odottaa sulkematta puhelinta, kunnes puheluun vastataan. Jonotusaika on maksutonta.

3.1.2022 klo 9.00 - 15.00
työikäisten ryhmät, nuoret aikuiset, vauvauinnit ja uimakoulut
p. 044 423 5248

4.1.2022 klo 9.00 - 15.00
60+, 75+, erityisryhmät
p. 044 423 5247

Vauvauinnit ja lasten uimakouluryhmät

Vauva- ja lapsiperheille suunnattu ohjauskausi alkaa 17.1. Tarjolla on ryhmiä niin uusille, yli kolmen kuukauden ikäisille vauvoille kuin yhdeksän kuukautta täyttäneille lapsille, jotka ovat suorittaneet vauvauinti-kurssin. Lisäksi uimahalleissa polskitaan tenavauimakoulussa sekä vesipeuhulassa, jotka ovat suunnattu 3 - 5 -vuotiaille lapsille ja joissa opetetaan veteen totuttautumista, vesitaitavuutta sekä ryhmässä toimimista. Aikuisille suunnattuja alkeis- ja tekniikkaryhmiä löytyy myös jokaisesta uimahallista.

Perheliikuntaryhmistä liikunnan iloa koko perheelle

Perheliikuntaryhmät innostavat perheitä liikkumaan. Toiminta tapahtuu kaupungin eri toimijoiden, kuten neuvoloiden, kouluterveydenhuollon, urheiluseurojen sekä kolmannen sektorin yhteistyönä. Tavoitteena on jakaa tietoa Tampereen huikean monipuolisista liikuntamahdollisuuksista ja näin auttaa perheitä löytämään juuri heidän tarpeisiinsa sopivia liikuntamuotoja.

Nuorten liikuntaryhmät

Nuorten treenit tarjoaa matalan kynnyksen liikuntamahdollisuuksia kaikille tamperelaisille nuorille. Harrasteliikunnan tavoitteena on tuottaa iloa ja virkistystä eri liikuntalajien parissa ilman kilpaurheilullisia tavoitteita. Liikuntaa harrastetaan monipuolisesti ammattitaitoisten liikunnanohjaajien johdolla. Toiminta on hauskaa, rentoa ja se toteutetaan nuorten ehdoilla. Löydät Nuorten treenit Facebookista ja Instagramista @nuortentreenit.

Seniori- ja työikäisten liikuntaryhmät

Seniori- ja työikäisille suunnattujen liikuntaryhmien tavoitteena on ylläpitää sekä parantaa tuki- ja liikuntaelimistön toimintakykyä, unohtamatta virkistystä sekä uusien tuttavuuksien solmimista. Työikäisille on tarjolla mm. kahvakuula-tunteja, kuntonyrkkeilyä tai vesijumppaa, 60+ -ikäisille kevennettyä voimistelua, senioritanssia tai vaikkapa tasapainoryhmiä. Yli 75-vuotiaille kohdennetut Voimaa vanhuuteen -ryhmät on tarkoitettu senioreille, joiden toimintakyky on heikentynyt ja jotka käyttävät apuvälineitä liikkumisen tueksi.

Erityisliikuntaryhmät

Liikuntapalvelut järjestää erityisliikuntaa vammaisille ja pitkäaikaissairaille aikuisille ja lapsille. Liikuntaryhmien tavoitteena on terveyden, toimintakyvyn ja fyysisen kunnon parantaminen ja ylläpitäminen, sekä sosiaalisten kontaktien, ilon ja virkistyksen tuottaminen. Ohjaajina toimivat kuntoutus- ja liikunta-alan ammattilaiset. Tarjolla on esimerkiksi hengitysliikunta-, mielenterveys- ja painonhallintaryhmiä sekä erilaisia tuki- ja liikuntaelinsairaiden liikuntaryhmiä. Näkövammaisille on tarjolla kuntovoimistelua sekä vesijumppaa, tuki- ja liikuntaelinsairaille vesivoimistelua sekä kuntopiiriä.

Lisätietoja
Vauvauinnit ja uimakoulut
Johtava liikunnanohjaaja
Tommi Liimatta
puhelin 040 801 6587
sähköposti [email protected]

Työikäisten liikunta, 60+, 75+ ja erityisliikuntaryhmät
Liikunnanohjaaja
Päivi Nurmikolu-Vilpponen
puhelin 040 773 9566
sähköposti [email protected]

Nuorten liikunta
Liikunnanohjaaja
Tuomo Sipinen
puhelin 040 188 1589
sähköposti [email protected]

Perheliikunta
Liikuntakoordinaattori
Laura Kostiainen
puhelin 044 486 3816
sähköposti [email protected]