Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Tampereen kaupungin ohjeet liittyen koronavirukseen

Julkaistu 5.3.2020 13.16

Jos epäilet koronavirustartuntaa, toimi näin:

Jos sinulla on vain lieviä hengitystietulehduksen oireita, sinun ei tarvitse ottaa yhteyttä terveyspalveluihin. Noudata yleisiä hengitystietulehduksen hoito-ohjeita. Ole kotona niin kauan kuin sinulla on oireita sekä yksi oireeton päivä.

Jos vointisi heikkenee etkä pärjää kotihoito-ohjeilla, ota yhteyttä terveyspalveluihin. Soita omalle terveysasemallesi tai terveyspalvelujen neuvontaan numeroon 03 10023 tai 03 5657 0023 (joka päivä klo 7 - 22). Kuulo- ja puhevammaiset voivat lähettää tekstiviestin terveyspalvelujen neuvontaan numeroon 040 639 7700 (joka päivä klo 7 - 22). Kun terveyspalvelujen neuvonta on kiinni, soita Ensiapu Acutaan Taysin puhelunvälityksen kautta, puhelin 03 311 611. Hätätilanteissa soita 112.

Lisätietoa koronaviruksesta

Tampereen kaupungin ohjeet liittyen koronavirukseen on koottu www.tampere.fi/koronavirus -sivulle. Sivua päivitetään tilanteen muuttuessa ja viranomaisten ohjeiden päivittyessä.

THL vastaa koko maata koskevista linjauksista

Koronavirukseen liittyvissä varotoimissa noudatetaan yhtenäistä linjaa koko Suomessa. Varotoimet linjaa Terveyden- ja hyvinvoinninlaitos (THL).

Ajantasaisen tiedon löydät THL:n sivuilta, ohjeet päivittyvät tilanteen mukaan: