Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Kolmas koronarokote alle kuuden viikon annosvälillä ensimmäiset rokotukset saaneille

Julkaistu 30.9.2021 15.49

Tampereen kaupunki aloittaa kolmannen koronarokotusannoksen antamisen niille henkilöille, jotka alkuvuonna 2021 saivat kaksi ensimmäistä rokotustaan alle kuuden viikon annosvälillä. Tähän ryhmään kuuluu koronapotilaiden parissa toimivaa terveydenhuollon ja pelastustoimen henkilöstöä sekä muun muassa hoivakotien iäkkäitä asukkaita ja heitä hoitavia työntekijöitä.

Koronarokotukset.
 

Kolmannella annoksella vahvistetaan ja pidennetään kahden annoksen antamaa suojaa niillä, joiden rokotuksesta on kulunut pitkä aika, ja jotka ovat saaneet rokotteensa nykyistä lyhyemmällä 3–4 viikon annosvälillä.

Kolmas rokoteannos voidaan antaa, kun toisesta rokotteesta on kulunut yli kuusi kuukautta. Varotoimena kolmatta annosta ei kuitenkaan toistaiseksi suositella alle 30-vuotiaille miehille. THL odottaa lisää tutkimustietoa harvinaisen sydänlihastulehduksen eli myokardiitin riskistä kolmannen annoksen saaneilla.

Kolmannen rokotteen saa Ratinan rokotusyksiköstä. Ratinassa rokotetaan 10.10.2021 asti ilman ajanvarausta ma–pe kello 8–18 ja la–pe kello 8–14 sekä ajanvarauksella ma–pe kello 8–20 ja la–su kello 8–16. Ajan voi varata verkossa osoitteessa tampere.fi/koronarokotukset tai puhelimitse numerosta 03 5657 0023 (joka päivä kello 7–22).

Tähän kohderyhmään kuuluva Tampereen kaupungin sote-henkilöstö voi saada rokotteen Ratinan rokotusyksikön lisäksi myös terveysasemilta, omasta yksiköstä tai tarvittaessa ajanvarauksella työterveyshuollon kautta. Kaupungin sote-henkilöstön rokotuskäytännöistä tiedotetaan tarkemmin kaupungin intranetissä.

Hoivakotien asukkaat rokotetaan hoivakodeissa.

Kolmas rokotekierros myös voimakkaasti immuunipuutteisille

Tampereella on jo aiemmin aloitettu kolmannen koronarokotteen antaminen niille 12 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille, jotka taudin tai hoidon vuoksi ovat voimakkaasti immuunipuutteisia. Heille rokotussarjan kolmas annos voidaan antaa, kun toisesta rokotuksesta on kulunut vähintään kaksi kuukautta. Katso tarkemmat voimakkaasti immuunipuutteisten ryhmästä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta: Ulkoinen linkkiTHL: Rokotusjärjestys ja COVID-19-taudin riskiryhmät Huomaa, että voimakkaasti immuunipuutteisten ryhmä ei ole sama kuin keväällä määritellyt riskiryhmät 1 ja 2.


Lisätietoja

Hoitotyön päällikkö
Birgit Aikio
puhelin 040 801 6175
sähköposti [email protected]


Teksti Marika Haapala