Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Multisillanpuiston uudistamista suunnitellaan yhdessä alueen asukkaiden kanssa

Julkaistu 21.6.2021 14.11

Multisillanpuiston uudistamista ideoitiin alkukesästä Multisillan päiväkodin, koulun, lähiöohjelman asukasraatilaisten ja lähitalojen asukkaiden kanssa. Asiantuntijoiden vetämissä työpajoissa pohdittiin ja suunniteltiin alueen leikkipaikkaa, välivyöhykettä ja metsäistä aluetta. Multisillanpuisto aiotaan uudistaa vuonna 2022.

 

– Multisillan asuinalueella sijaitsevan puiston kohentaminen ja kehittäminen selvästikin kiinnostaa asukkaita, sillä työpajoissamme oli päivän aikana ideoimassa noin 50 osanottajaa, kertoo kaupunginpuutarhuri Timo Koski.

Tavoitteena on tehdä Multisillanpuistosta mahdollisimman monille soveltuva ja saavutettava kohtaamispaikka. Koko puiston alue uudistuu: leikkipaikan lisäksi peruskorjataan pelikenttä, hoidetaan metsäalueita sekä tarpeen mukaan järjestellään uudelleen kulkureittejä.

Multisillanpuiston leikkipaikka peruskorjataan osana Tampereen kaupungin leikkipaikkoja koskevaa Leikkipaikat 2021–2130 -viherpalveluohjelmaa. Nyt lähileikkipaikaksi määritelty alue on luokiteltu kunnostettavaksi laajempaa aluetta palvelevaksi alueleikkipaikaksi.

Peltolammi ja Multisilta ovat mukana ympäristöministeriön koordinoimassa lähiöohjelmassa vuosina 2020–2022, jonka tavoitteina ovat hyvinvoivat ja vetovoimaiset lähiöt. Multisillanpuiston leikkipaikan uudistamiseen ja välivyöhykkeen kehittämiseen on saatu lähiöohjelman kehittämis- ja investointiavustusta (35%). Välivyöhykkeen kehittäminen on osa osallisuuden toimintamallin kehittämistä, jolla etsitään hyviä tapoja kohentaa lähiluontoa yhdessä asukkaiden kanssa.


Lisätietoja

Henna Kuitunen
puhelin 041 730 6693

Peltolammi-Multisillan lähiöohjelmaKuvat Laura Happo