Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Nuorten kulttuurikeskus Monitoimitalo 13:n kesäkursseilla tutustutaan kulttuurin eri kulmiin

Julkaistu 4.5.2021 14.20

Tampereen kaupungin nuorisopalvelut järjestää kesäkuussa nuorten kulttuurikeskus Monitoimitalo 13:ssa yhteensä 17 erilaista kesäkurssia. Kurssien teemat vaihtelevat kädentaidoista teatteriin ja k-pop-tanssista dokumenttielokuviin.

Kurssit on suunnattu 9–13-vuotiaille ja 13–18-vuotiaille nuorille. Kesäkurssien sisällöt on suunniteltu niin, että niiden kautta pääsee tutustumaan kulttuurikeskuksen normaaliin toimintaan uusista tulokulmista.

Nuorilla on mahdollisuus tutustua esimerkiksi äärimetallilauluun eli tutummin örinään. Tähän erityisen laulutyyliin tutustutaan kesäkuussa Finntroll-yhtyeen laulaja Mathias Lillmånsin ohjauksessa. Dokumenttielokuvakurssi puolestaan tarjoaa katsauksen dokumentaariseen ja journalistiseen kerrontamuotoon, kun taas musiikkiteatterikurssi vie nuoret musikaalien maailmaan. Lisäksi kesän kursseilla liikutaan parkourin, streetdancen ja k-popin merkeissä sekä taiteillaan tuunaus-, koru- ja spraymaalauskursseilla.

– Poikkeuksellisen koronavuoden jälkeen, ja nuorten harrastustoimintojen oltua pitkään erilaisilla tauoilla ja etätoteutuksilla, halusimme tarjota nuorille jotain hieman erilaista kesätekemistä. Saimme Tampere Junior-kehitysohjelmalta rahoituksen kesäkursseihin ja pääsimme toteuttamaan kokonaisuuden, jossa nuorilla on mahdollisuus tutustua kulttuurin eri kulmiin ja tietenkin myös nuorten kulttuurikeskuksen toimintaan, kertoo Tampereen kaupungin nuorisopalveluiden kulttuurituottaja Piritta Brusi.

Tampere Junior on Tampereen kaupungin nelivuotinen kehitysohjelma vuosille 2020–2023, jonka tavoitteena on lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyvinvointierojen kaventaminen Tampereen eri asuinalueilla.

2–4 päivän mittaiset kurssit ovat maksuttomia ja ne järjestetään 7.–22.6. nuorten kulttuurikeskus Monitoimitalo 13:ssa koronaohjeistuksia noudattaen.


Lisätietoja

Nuoriso-ohjaaja
Milka Uusitalo
puhelin +358408004488
sähköposti [email protected]

Kulttuurituottaja
Piritta Brusi
puhelin 040 096 2264
sähköposti [email protected]