Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Kaupungin tulkki- ja käännöspalvelut siirretään Monetra Oy:lle

Julkaistu 15.9.2020 16.23

Tampereen kaupunki siirtää vastikkeetta tulkki- ja käännöspalvelujensa liiketoiminnan Monetra Oulu Oy:lle. Liikkeenluovutus yhdistää Oulun, Jyväskylän sekä Tampereen tulkkaus- ja käännöspalvelujen tuotannon, ja samalla kielivalikoima laajenee. Yhdistymisen ansiosta palvelujen saannin vasteaikojen ennakoidaan lyhenevän.

Pirkanmaan tulkkikeskuksen henkilöstö (15) siirtyy liikkeenluovutuksessa Monetra Oulu Oy:n palvelukseen ensi vuoden alusta alkaen. Tulkkikeskus on tarjonnut tulkkaus- ja käännöspalveluja maahanmuuttajien kanssa tapahtuvaan asiakastyöhön silloin, kun viranomaisella ja asiakkaalla ei ole yhteistä kieltä. Kielipalveluja ovat käyttäneet ensisijaisesti Tampereen kaupungin sekä Tampereen lähikuntien viranomaiset. Kielivalikoimassa on kymmeniä eri kieliä, joista kysytyimpiä ovat: persia, arabia, venäjä, kurdi ja somali.

Kaupungilla on lakisääteinen velvollisuus järjestää tulkkaus- ja käännöspalveluja, mutta niitä ei tarvitse tuottaa itse. Kolmen kaupungin tulkkaus- ja käännöspalvelun yhdistäminen lisää yhtiön voimavaroja palvelutuotannossa samoin kuin digitaalisten ratkaisujen kehittämisessä ja käyttöönotossa. Teknologiakehityksen ja resurssien yhdistämisen ansiosta tulkkaus- ja käännöshinnat pyritään pitämään kilpailukykyisellä tasolla.

Pirkanmaan tulkkikeskuksen toiminta on ollut nettobudjetoitua toimintaa Tampereen kaupungin omana tuotantona. Jatkossa julkisomisteisen in house -yhtiön palveluiden hinnoitteluista kaupunki sopii vuosittain tarkastettavassa palvelusopimuksessa.

Liiketoiminnan luovutusta koskeva sopimus hyväksyttiin kaupunginhallituksen (31.8.20) valtuuttamana konsernijaostossa 15.9.2020.


Lisätietoja

Liiketoiminta- ja rahoitusjohtaja
Arto Vuojolainen
puhelin 050 345 1397
sähköposti [email protected]


Teksti Raija Lindell