Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

SottiisiMoves 2020 kokoaa nuoret tanssitaiteen pariin

Julkaistu 20.11.2019 12.08

Nuori Kulttuurin vuosi 2020 on tanssin vuosi. Moves 2020 päättyy valtakunnalliseen SottiisiMoves 2020 –tanssifestivaaliin, joka järjestetään kesäkuussa Tampereella. Esiintyvät ryhmät Tampereen valtakunnalliselle festarille valikoituvat reilusta kahdestakymmenestä ympäri Suomen järjestettävästä aluetapahtumien katselmuksesta. Pirkanmaan aluetapahtuma järjestetään helmikuussa Kangasalla.

Pirkanmaan aluetapahtuma järjestetään Kangasalla Pitkäjärven liikuntahallilla 15.–16.2.2020. Aluetapahtumien katselmuksiin ovat tervetulleita osallistumaan kaikki 10–20-vuotiaat vähintään kahden tanssijan ryhmät harrastus- tai kokemustaustasta riippumatta. Aluetapahtumien raadit valitsevat aluetapahtumiin osallistuvista ryhmistä kokonaisvaltaisesti ja monipuolisesti tanssitaidetta edustavan joukon ryhmiä edustamaan omaa aluettaan valtakunnalliselle festarille. Katselmukseen voi ilmoittautua 9.12.–19.1.

Moves 2020 on tanssikatselmus, ei tanssikilpailu. Tapahtumat tukevat nuorten tanssiharrastusta tarjoamalla esiintymiselle ja harrastuksen kehittymiselle mahdollisuuden ammattilaisraadin palautteen myötä. Esiintymiskokemus ja yhteenkuuluvuus yhdessä muiden tanssijoiden kanssa tuovat mukanaan unohtumattoman elämyksen yhteisen harrastuksen parissa.

SottiisiMoves2020

SottiisiMoves 2020 kokoaa Tampereelle noin 2500 tanssijaa. Tapahtumassa yhdistyvätvaltakunnallinen Nuori Kulttuuri Moves-tanssikatselmus sekä kansainvälinen kansantanssin ja kansanmusiikin festivaali Pispalan Sottiisi. SottiisiMoves 2020 on kaikille tanssista ja folkista kiinnostuneille avoin tanssin ja musiikin juhla, jossa erilaiset tyylit ja tekijät kohtaavat. Pispalan Sottiisin ja nykyisen Nuori Kulttuurin perustana ollut Nuorison taidetapahtuma järjestettiin kumpikin ensimmäisen kerran 1970, ja ne täyttävät ensi vuonna 50 vuotta