Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Talvi lähestyy - Hiihto- ja luistelukauden alku on jo lähellä

Julkaistu 7.11.2019 10.29

Kaupin hiihtolatujen valmistelutyöt on aloitettu säilölumen kuorinnalla, myös Koulukadun tekojäärata valmistautuu tulevaan talvikauteen.

 

Kaupin säilölumikasan ympärillä käy kova kuhina. Viime talvikauden aikana kasattua lumivuorta peittää vielä paksu kerros sahanpurua, jonka kuorinta on nyt aloitettu. Purujen alta saadaan hiljalleen esiin kesän yli säilynyt lumi, jonka levittämistä hiihtoladuksi odotellaan jo kovasti.

Pakkaskelien jatkuessa kuorimistyötä jatketaan niin, että päätös lumen varsinaisesta levityksestä hiihtoladuksi tehdään tulevan viikonlopun aikana, 9. - 10.11. Jos tämänhetkisten sääennusteiden mukaiset vesisateet yltävät Tampereen leveysasteille, lumenlevitystä viivästytetään vielä hetkinen, mutta mikäli kylmä ilma jatkuu, lumenlevitys päästään aloittamaan ensi viikon alussa, maanantaina 11.11. alkaen.

Latureittiin muutoksia

Ensilumenladun reitti on sijainniltaan eri paikassa kuin aiempina vuosina johtuen Kaupin urheilupuiston uudistustöistä. Lumenlevitys tullaan aloittamaan Tuomikallion reitin alkupäästä (kartalla numero 1). Ensivaiheen lumetusosuus pyritään saamaan valmiiksi ja hiihtokausi avattua viikon 46 loppuun mennessä, mikäli sääolosuhteet niin sallivat. Toisen vaiheen lumetusosuus näkyy kartalla punaisella katkoviivalla (numero 2) ja kolmas vaihe vihrellä katkoviivalla (numero 3).

Työrauhaa toivotaan

Liikuntapalvelujen henkilökunta toivoo hiihtokansalle malttia ja muistuttaa, että lumenlevityksen aikana valmistuvalle hiihtoladulle meno on turvallisuussyistä ehdottomasti kielletty. Pyydämme ystävällisesti myös huomioimaan Kaupin urheilupuiston työmaa-alueet, joissa kulku on myöskin kielletty.

Latujen valmistumisesta tiedotetaan Hiihtoladut -sivulla. Valmistuvan ensilumenladun tiedot tulevat päivittymään myös Ulkoinen linkkiLiikunta- ja ulkoilupaikkojen kuntotietopalveluun . Ensilumenladun reitti ei palvelukartalla näy, mutta latureitin valmistumista voi seurata metrimääräisesti palvelun kohdasta "07 Tykkilumilatu".

Koulukadun tekojäärata valmistautuu talvikauteen

Koulukadun tekojääradalla valmistaudutaan myös talvikauteen ja jään jäädytys aloitetaan maanantaina 11.11. Kentän jäädytykseen arvioidaan menevän muutama päivä ja tavoitteena on, että kenttä saadaan luistelukuntoon viikonlopuksi 16. - 17.11. Tavoitteen saavuttaminen edellyttää sääolosuhteiden osalta sopivan kylmää ilmaa. Mikäli kenttä saadaan viikonlopuksi auki, kaikki luisteluvuorot ovat yleisöluisteluvuoroja siihen asti kunnes varatut vuorot alkavat maanantaina 18.11.

Talvikauden yleisluisteluvuorot ovat arkisin klo 16.00 - 18.15
Mailattomat yleisöluisteluvuorot tiistaisin ja torstaisin
Mailalliset yleisöluisteluvuorot maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin

Lauantaisin klo 11.00 - 16.30
Kentällä 1 mailattomat luistelijat
Kentällä 2 maillalliset luistelijat

Sunnuntaisin klo 11.00 - 16.15
Kentällä 1 mailattomat luistelijat

Sunnuntaisin klo 11.00 - 16.30
Kentällä 2 mailalliset luistelijat

Ajantasaiset vuorot voi tarkistaa Timmi-tilanvarausohjelmasta
Koulukadun kenttien varaustilanne

Lisätietoa liikuntapaikasta
Koulukadun kenttä


Lisätietoja

Hiihtoladut
Liikuntapäällikkö
Mikko Heinonen
puhelin +358 50 554 5835
sähköposti [email protected]

Koulukadun tekojäärata
Liikuntapäällikkö
Jari Tolvanen
puhelin +358505545858
sähköposti [email protected]

Hallimestari
Jarmo Nurminen
puhelin +358505237219
sähköposti [email protected]