Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Norssi näyttää mallia kestäviin ja turvallisiin koulumatkoihin kävelevällä koulubussilla

Julkaistu 9.8.2019 9.45

Tampereen yliopiston normaalikoululla Nekalassa kouluvuosi alkaa kestäviin ja turvallisiin koulumatkoihin kannustaen. Muotialan suunnasta Normaalikouluun kulkevien oppilaiden tueksi järjestetään kävelevä koulubussi ensimmäisellä kokonaisella kouluviikolla 12. - 16.8. Kävelevän bussin ideana on, että lapset kulkevat jalkaisin aikuisen kanssa ennalta määrätyllä aikataululla ja reitillä.

Pienet koululaiset ylittämässä katua suojatietä ohjaajien avulla
 

Normaalikoulun kävelevä koulubussi lähtee Muotialantien ja Hallilantien risteyksestä, Steiner-koulun puolelta joka aamu klo 07.35 ja 8.20. Reitin varrella on "pysäkkejä", josta lapset voivat "hypätä bussin kyytiin". Bussia kuljettaa kaupungin liikunnanohjaaja.

Aikuisen johdolla kulkeva kävelevä koulubussi opettaa lapsille turvallista liikenteessä kulkemista ja tuo lisää liikuntaa päivään. Se kannustaa myös vanhempia saattamaan lapset kouluun muuten kuin autolla. Kun koulujen ympäristö rauhoittuu autoliikenteeltä, se parantaa kaikkien koululaisten liikenneturvallisuutta.

Suojatiepäivystyksiä Normaalikoulun edustalla

Normaalikoulun edustalla Kuokkamaantiellä sijaitsevalla suojatiellä on suojatiepäivystyksiä 12.8.-16.8. Vapaaehtoisten suojatiepäivystäjät herättävät autoilijoiden huomiota ja auttavat pienempiä koululaisia turvallisesti kadun yli. Suojatiepäivystys järjestetään yhteistyössä Nekalan alueen yrittäjien kanssa. Mukana ovat Rudus Oy, Rahtarit ry ja Kuljetus IKU.

Normaalikoulun suojatiepäivystys ja kävelevä koulubussi ovat osa Koulumatkojen kulkutapaan vaikuttamalla turvallisuutta -hanketta, jossa koulu on vuoden ajan ollut mukana. Normaalikoulun lisäksi hanketta on toteutettu Takahuhdin ja Vehmaisten kouluissa. Hanketta koordinoi Tampereen kaupungin liikennejärjestelmän suunnittelu ja se on saanut Traficomin liikenneturvallisuuden hankeavustusta. Hanke päättyy elokuussa 2019, mutta tavoitteena on jatkaa työtä uusien koulujen kanssa.


Lisätietoja

Liikennejärjestelmän suunnittelu:
Liikenneinsinööri
Heljä Aarnikko
puhelin 040 806 4917
sähköposti [email protected]

Normaalikoulun perusopetuksen rehtori
Kirsi-Liisa Koskinen-Sinisalo
puhelin 050 509 9226
sähköposti [email protected]

Sitowise Oy:
Laura Mansikkamäki
puhelin 050 537 7424
sähköposti [email protected]


Teksti Laura Mansikkamäki

Kuvat Liikenneturva