Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Vuoreksen pihojen luontoperustaisiin ratkaisuihin voi hakea avustusta

Julkaistu 17.9.2018 10.27

Urban Nature Labs -hanke myöntää avustuksia yhteisten pihojen luontoperustaisiin ratkaisuihin. Avustusta voivat hakea Vuoreksessa sijaitsevat taloyhtiöt ja yhteisöt. Avustushaku päättyy 12.5.2019.

kuva: sadepuutarha Vantaalla
 

Avustuskohteeksi sopii taloyhtiön piha tai muu yhteisessä käytössä oleva piha ja kiinteistö, jota halutaan kehittää luontoperustaisilla järjestelmillä. Ideana on tuoda luontoa kaupunkiin ja samalla parantaa pihan viihtyisyyttä, hulevesien käsittelyä ja luonnon monimuotoisuutta. Esimerkiksi sadepuutarha, viherkatto, läpäisevä päällyste pihamaalla, kaupunkiviljely ja sadeveden keruu kasteluvedeksi voivat kuulua avustettavaan pihasuunnitelmaan.

Avustusta myönnetään kolmelle hakijalle. Jokainen saa korkeintaan 10 000 €:n arvoisen innovaatiosetelin käytettäväksi pihasuunnitteluun ja toteutukseen. Jos suunnitelma on niin laaja, ettei avustus riitä toteutukseen, hakija sitoutuu maksamaan innovaatiosetelin arvon ylittävät kustannukset ja toteuttamaan suunnitelma loppuun aikataulun mukaisesti.

Hakija kilpailuttaa ja tilaa suunnittelun ja toteutuksen, ja UNaLab maksaa avustuksen kuitteja vastaan. UNaLabin asiantuntijat pitävät tarpeen mukaan infotilaisuuksia esimerkiksi taloyhtiön kokouksessa luontoperustaisista järjestelmistä ja sparraavat suunnittelua. Talon asukkaiden ja pihan käyttäjien tulee osallistua pihasuunnitteluun. UNaLab-hanke tarkkailee ratkaisujen toimivuutta mm. mittauksin ja tutustumiskäynnein vuoteen 2022 saakka.

Lisätietoa ja avustushakemuslomake löytyvät sivulta www.tampere.fi/unalab .

kuva: viherkattoja - ja pihoja Jätkäsaaressa
Vihreistä vihrein -kerrostalohankkeessa Jätkäsaaressa selvitettiin viherkattojen toimivuutta ja etsittiin julkisivujen vihreyttämisen ratkaisuja.

Lisätietoja

Projektipäällikkö
Maarit Särkilahti
puhelin 040 538 6535


Teksti Salla Leppänen

Kuvat Maarit Särkilahti