Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Lehtilukusalin muutostyöt käynnistyvät kesällä

Julkaistu 20.6.2018 18.38

Tampereen kirjaston lehtilukusalina vuosia toiminut entinen Frenckellin tehtaan pannuhuone remontoidaan moderniksi kokoontumistilaksi. Arkkitehti Birger Federleyn suunnittelema rakennus jäi tyhjilleen vuonna 2016, kun lehtilukusali siirtyi pääkirjasto Metsoon. Tilojen muutostyöt tulevat maksamaan Tampereen kaupungille urakkatarjousten perusteella 1,27 miljoonaa euroa.

Vuokralaista tilaan haettiin ilmoituksella viime vuonna. Vuokralaiseksi valikoitui Muusikkojen liiton G Livelab -konseptin mukainen toteutus, jota varten on perustettu Livelaboratorio Tampere Oy. Yhtiö rakennuttaa tiloihin kustannuksellaan musiikkiklubi-toiminnan tarvitsemat muutokset samassa yhteishankkeessa kaupungin kanssa. Rakennuttamisesta vastaa molempien hankeosapuolien osalta Tampereen Tilapalvelut Oy.

Kaupunki rakennuttaa pannuhuoneen ilmanvaihtokanaviston ja -laitteiston uudelleen, myös sähköjärjestelmät sekä lämmönjakoverkosto uusitaan. Lisäksi tehdään kokoontumistoiminnan vaatimia tilamuutoksia ja uusitaan kaikki rakennusosat ja järjestelmät, jotka ovat elinkaarensa päässä. Mittavin työ on rakennuksen yläpohjarakenteen uusimisessa. Rakennus- ja LVIS-työt tekee kokoanisurakkana Aki Hyrkkönen Oy.

Vuosina 1905-1907 Tammerkosken rannalle rakennetun pannuhuoneen pinta-ala on 759 bruttoneliötä ja se on suojeltu rakennus. Rakennuksen remontointi alkaa heinäkuun lopussa, ja suunnitelman mukaan tilat valmistuvat ensi maaliskuun lopussa. Rakennus tulee olemaan esteetön.

Tilan arkkitehtisuunnitelmat on laatinut Oy Casagrande Laboratory Ltd, joka on toiminut myös pääsuunnittelijana. Arkkitehti- ja pääsuunnittelun kustannukset on maksanut Livelaboratorio Tampere Oy. Rakennesuunnittelijana on toiminut Sweco Rakennetekniikka Oy, LVIA-suunnittelijana Insinööritoimisto Erkki Leskinen Oy ja sähkösuunnittelijana Alte Oy.

Muutostöiden toteutussuunnitelma hyväksyttiin asunto- ja kiinteistölautakunnassa 20.6.2018.


Lisätietoja

Kiinteistöjohtaja
Virpi Ekholm
puhelin 0400 205 044
sähköposti [email protected]


Teksti Raija Lindell