Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Sampolan kirjasto jälleen jouluna auki

Julkaistu 7.12.2017 12.20

Viime vuoden onnistuneen kokeilun jälkeen Sampolan kirjasto päätettiin pitää jälleen avoinna jouluaattona ja tapaninpäivänä. Tänä vuonna Sampolassa palvelee myös Punaisen Ristin Aattokahvila.

sampolan kirjasto ulkoa
 

Sampolan kirjastoon pääsee asioimaan tänäkin vuonna myös jouluaattona 24.12. ja tapaninpäivänä 26.12. klo 12–19. Aloite joulun aukioloon tuli viime vuonna kirjaston henkilökunnalta. Kokeilu osoitti, että kirjaston palveluilla on kysyntää myös juhlapyhinä.

– Viime jouluna kirjastossa asioi yhteensä lähes tuhat kävijää kahden päivän aikana. Molemmat aukiolopäivät olivat vilkkaat ja saamamme palautteenkin perusteella vaikutti siltä, että kirjaston aukiolo pelasti monen ihmisen joulun. Asiakaskunta oli yhtä laaja kuin normaalistikin. Toiveita kokeilun jatkamisesta saatiin runsaasti heti joulun jälkeen ja pitkin kuluvaa vuotta, aluekirjastonjohtaja Taina Sahlander sanoo.

Kirjaston jouluaukiolo on ollut helppo toteuttaa, sillä muutamat työvuoroihin tarvittavat työntekijät ovat lähteneet mukaan vapaaehtoisesti ja innolla. Sampolan kirjaston palvelut ovat jouluna tarjolla normaalisti, mutta tietotori ei ole avoinna. Asiakkaat ovat tervetulleita uppoutumaan hyvän kirjan pariin, lukemaan lehtiä, käyttämään tietokonetta tai vaikkapa vain hengähtämään hetkeksi.

Tampereen kaupunginkirjaston muut toimipaikat ovat joulun pyhinä kiinni lukuun ottamatta Koivistonkylän ja Terälahden omatoimikirjastoja, joihin pääsee sisään kirjastokortilla.

Punaisen Ristin Aattokahvila siirtyy Sampolaan

Tänä jouluna Tampereen kaupunginkirjaston yhteistyökumppanina on Punainen Risti, joka järjestää Sampolan Kahvila Pulinassa jouluaattona 24.12. klo 12–19 Aattokahvilan. Aattokahvila on joulusta vapaa alue, ja se on avoinna kaikille.

Kahvilassa voi käydä juomassa kupin kahvia tai glögiä ja tarjolla on pientä purtavaa. Aattokahvilan toteuttavat Punaisen Ristin vapaaehtoiset antamalla aikaansa ja osaamistaan. Vapaaehtoisena toimiminen on myös yksi tapa viettää aattoa.

– Toteutamme Aattokahvilan Tampereella toista kertaa. Saimme positiivista palautetta kävijöiltä siitä, että kaupungissa on jouluaattona kaikille avoin paikka jonne tulla viettämään aikaansa. Kahvilassa voi muun muassa jutella, pelailla pelejä, käyttää kirjaston palveluita tai olla muuten vaan. Joulu ei ole kaikille ihmisille vuodenajoista helpoin syystä tai toisesta, eivätkä kaikki vietä joulua perinteiseen tapaan, Anu-Rohima Mylläri Punaisesta Rististä kertoo.

Kahvila on kävijöille maksuton, ja sen toimintaa tukevat Sampolan kirjasto, Tampereen Seudun Työväenopisto, Stockmann ja Nysse.

Lisätietoja:

Tampereen kaupunginkirjasto
aluekirjastonjohtaja Taina Sahlander
p. 040 773 6725, [email protected]

Punainen Risti
Anu-Rohima Mylläri
040 184 6911, [email protected]Teksti Emma Salmi