Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Työllisyydenhoidon kuntakokeiluun noin 15 000 tamperelaista

Julkaistu 19.4.2017 10.24

Tampereen kaupunki käynnistää työllisyydenhoidon kehitysohjelman vuosille 2017 - 2018. Kaupunginhallituksen suunnittelukokous hyväksyi suunnitelman 18.4.2017

Työllisyydenhoidon kokeilu on Tampereen kaupungin, Tampereen kaupunkiseudun ja Sastamalan kaupungin ja Punkalaitumen kunnan työllisyyspalvelujen yhteinen kehitysohjelma. Jos eduskunta hyväksyy keväällä kokeiluun liittyvän lain, kuntien työllisyyspalveluiden piiriin siirtyy Pirkanmaan kokeilualueella noin 22 000 työtöntä työnhakija-asiakasta, joista noin 15000 Tampereen kaupungin vastuulle.

Ohjelman kärki on uudenlaisten asiakaslähtöisten työllisyyttä edistävien palvelujen kehittämisessä. Tavoitteena on parantaa työllisyydenhoidon palvelujen vaikuttavuutta ja saada kustannussäästöjä julkiselle taloudelle työttömyydestä aiheutuviin kustannuksiin.

Ohjelman tavoitteet ovat:

• Kokeilun kohderyhmään kuuluvien työttömien määrä kunnissa on vähentynyt vuoden 2016 vastaavasta.

• Tampereen kaupungin työmarkkinatuen maksuosuus on vähentynyt kokeilun päättyessä kolme prosenttia vuoden 2016 vastaavasta.

• Ohjelman aikana on tehty asiakaslähtöisiä ja vaikuttavia työllisyydenhoidon toimia ja saatu aikaan mitattavia tuloksia.

• Osa palveluista on rakennettu kunnan elinvoiman ja hyvinvoinnin palvelualueiden sekä kumppaneiden kanssa yhteisiksi palveluiksi.

• Koulutuspalvelujen tuottajien kanssa on rakennettu toimivia yhteistyömalleja, jolla on ehkäisty työttömyyttä ja varmistettu osaavan työvoiman saatavuutta.

• Uusi seudullinen toimintamalli on rakennettu ja valmis käyttöönotettavaksi.

• Kuntien työllisyyspalvelujen ydintehtävät on määritelty ja keskeiset ydinpalvelut on tuotteistettu.

Kokeilussa mukana olevat kunnat vastaavat työ- ja elinkeinotoimistolle kuuluvien lakisääteisten julkisten työvoima- ja yrityspalvelujen tarjoamisesta. Lainsäädännöllisiin tehtäviin kuuluu kokeilun aikana työvoimapalvelujen osalta myös työllisyydenhoitoon liittyvä yritys- ja työnantajayhteistyö.

Kehitysohjelman ohjausryhmänä toimii seutuhallitus. Kuntajohtajakokous käsittelee kokeiluun liittyviä asioita ennen seutuhallituksen kokousta. Ohjelmalle nimetään lisäksi ns sparrausryhmä, jonka puheenjohtajana toimii Tampereen elinvoiman- ja kilpailukyvyn palvelualueen johtaja Teppo Rantanen.


Lisätietoja

Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtaja
Teppo Rantanen
puhelin 040 023 5442
sähköposti [email protected]

Tampereen kaupungin työllisyysjohtaja
Regina Saari
puhelin 050 346 9603
sähköposti [email protected]


Teksti Anna-Maria Maunu