Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Huomaa siirtokehotuskyltti ja siirrä auto sepelinkeruun tieltä

Julkaistu 12.4.2017 14.32

Keskusta on pääosin puhdistettu sepeleistä, mutta laitamilla on vielä siivottavaa. Pääsiäisen jälkeen alkavat puhdistustyöt keskustan useilla kapeilla asuntokaduilla, joiden varrella pysäköidään. Puhdistuspäivä ja kellonaika ilmoitetaan kadun varren siirtokehotuskyltillä. Puhdistustyön aikana on autojen pysäköinti kadun varrelle kielletty. Jos auto unohtuu kadun varteen, se siirretään puhdistustyön tieltä, ja omistajalta veloitetaan noin 100 euroa siirrosta.

kuva: autoa siirretään talvikunnossapitotyötn tieltä
 

Autonomistajan huomion kiinnittämiseksi siirtokehotuskyltissä vilkkuvat valot kolme päivää ennen puhdistustyötä. Sepelit saadaan kerättyä ripeästi ja katu pestyä, jos autot eivät ole työtä haittaamassa.

Puhdistustyöt alkavat tiistaina 18.4.2017, jolloin puhdistetaan Pyynikintoria ja sen läheisyydessä Kisakentänkatua, Ammattikoulunkatua ja Santalahdentietä. Keskiviikkona 19.4. puhdistustöitä tehdään vielä Pyynikillä Palomäentiellä sekä Amurissa Puuvillatehtaankadulla, Mustalahdenkadulla ja Hämeenpuiston pohjoispäässä.

Torstaina 20.4. puhdistustöitä tehdään Tammelassa Aaltosenkadulla, Sorsapuistossa, Väinölänkadulla ja Mäkipäänkadulla. Torstaina sepeleitä siivotaan myös Kalevan suunnalla Sammonkadun eteläisellä talouskaistalla, Kaalamonaukiolla, Kaskitiellä ja Nyyrikintiellä. Kissanmaalla putsataan Hippoksenkatua. Perjantaina 21.4. siivotaan Teiskontien talouskaistalla, Ilvestiellä ja Petsamonkadulla ja Järvensivuntiellä pysäköintitaskuja.

Puhdistustyöt jatkuvat seuraavalla viikolla Kyttälässä, Juhannuskylässä ja Amurissa sekä Kalevassa.

Joillekin kaduille tilapäisiä siirtokehotuskylttejä

Useimmat puhdistettavista kaduista on merkitty kiintein, vakinaisin siirtokehotusmerkein, jotta katu saadaan puhdistettua talviaikaan lumesta ja keväisin hiekoitussepelistä. Lisäksi vakinaisten kylttien läheisyyteen, joillekin pienille pääväylistä risteäville kaduille viedään tilapäisiä siirtokehotuskylttejä. Kyltti vilkkuu valoilla muutamaa päivää ennen töitä, ja lisäksi kadun varren autojen tuulilaseihin laitetaan siirtokehotuslaput. Tilapäisiä siirtokehotuskylttejä viedään vielä toukokuussakin joillekin keskustan kadulle, jotta ne saadaan siivottua. Näissäkin kylteissä vilkkuvat valot kolme päivää ennen töitä, ja autot laputetaan.

Verkosta ja tekstiviestillä tietoa katujen siivousajoista

Tarkemmat tiedot siivottavista katuosuuksista ja puhdistusaikatauluista löytyvät verkkopalvelusta www.puhdistussuunnitelmat.fi/tampere. Puhdistusajoista voi myös tilata tekstiviestin puhelimeensa. Tekstiviestipalvelu toimii postinumeroalueitta ja viestin saa myös niistä kaduista, joilla on tilapäinen merkki. Ohje tilaamisesta löytyy myös verkkopalvelusta.

Asiakaspalvelu, Tampereen palvelupiste
sähköposti [email protected]
puhelin 041 730 8168
avoinna ma - pe 9 - 16


Lisätietoja

Työpäällikkö
Kari Pitkänen
puhelin 0500 624 059

Työmaapäällikkö
Jorma Välimäki
puhelin 03 2 646 841


Teksti Tarja Nikupaavo-Oksanen