Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Tampereen keskustaan julkista taidetta uudella yhteistyömallilla

Julkaistu 28.10.2016 10.35

Tampereen keskustassa sijaitsevan Otavalankadun kävelykortteliin on kunnostuksen yhteydessä hankittu taideteos nimeltään Peilikirkas. Kaksiosainen, teräsvalmisteinen teos heijastelee ympäristöään peilin tavoin, mutta sillä on myös toinen tarkoitus. Teoksen on suunnitellut kuvanveistäjä, arkkitehti Maija Kovari, ja se toteutui uutta julkisen taiteen toimintamallia testaavan pilottihankkeen yhteydessä.

Havainnekuva: Piirroskuva Otavalankadun taideteoksesta
Peilikirkas-taideteos tulee Otavalankadun kävelykortteliin. Suuremman kuvan median käyttöön saat klikkaamalla.

– Halusimme löytää keinon toteuttaa taidetta kaupunkeihin tavallista edullisemmin. Ideana oli, että olin taiteilijana mukana katusuunnittelutiimissä, jolloin teokseni muodostuvat kiinteäksi osaksi katua, korvaten tavallisia rakenteita, kuten penkkejä, kertoo hanketta vetänyt Kovari.

Useista luonnoksista Peilikirkas oli sekä yleisön että kaupungin suosikki. Teosta voi käyttää paitsi peilailuun, myös istuskeluun.

– Kaikki kadun rakenteet ja kalusteet maksavat, eikä taiteelle usein löydy ylimääräistä rahaa. Tällä tavoin integroituna taideteos on kuitenkin sovitettavissa pienempäänkin tilaan ja budjettiin. Uskon, että tiimityö taiteilijan ja suunnittelualan välillä avaa tulevaisuudessa taiteelle lisää mahdollisuuksia kaupungeissa, Kovari jatkaa.

Katu sekä Peilikirkas-teos avataan käytölle 1.11.2016.


Lisätietoja

Kuvataiteilija, arkkitehti
Maija Kovari
puhelin +358 44 502 3252
sähköposti [email protected]

Kaupunginpuutarhuri
Timo Koski
puhelin 050 345 7568
sähköposti [email protected]


Kuvat Maija Kovari