Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Vanhusneuvosto vaatii toisen vanhusasiamiehen vakanssin täyttämistä

Julkaistu 28.10.2016 10.34

Tampereen vanhusneuvosto vaatii, että kaupungin toinen vanhusasiamiehen vakanssi täytetään. Vanhusneuvosto päätti kannanotosta kokouksessaan 19.10.2016.

Tampereen kaupungilla on ollut kaksi vanhusasiamiehen vakanssia, joista toisen konsernihallinnon johtoryhmä päätti jättää täyttämättä työntekijän siirryttyä toisiin tehtäviin.

Vanhusneuvoston mielestä vakanssin täyttämättä jättämisen takia ikäihmisten saama palvelutaso on merkittävästi heikentynyt. Vanhusneuvostoon on otettu asian tiimoilta yhteyttä. Vanhusasiamiestä on aiempaa vaikeampi tavoittaa, sillä hän ei voi vastata puheluihin ollessaan neuvotteluissa tai valvontakäynneillä. Samalla ikäihmisten palveluiden valvontaan käytettävät resurssit ovat pienentyneet, vaikka valvonnan työmäärä on lisääntynyt muun muassa Oriveden valvonnan myötä.

Tampereen kaupungilla aloitti vuonna 2011 kaksi vanhusasiamiestä, alun alkaen vanhusneuvoston aloitteesta. Vanhusasiamiehiä oli heti alusta lähtien kaksi, jotta vanhusasiamiehen tavoittaisi mahdollisimman hyvin virka-aikaan aina kun ikäihminen tai hänen omaisensa soittaisi.

Vanhusasiamiehen tehtävään kuuluu yhteydenottojen lisäksi selvittää esille nousseita ongelmatilanteita ja järjestää tarvittaessa neuvotteluja tilanteiden ratkaisemiseksi. Lisäksi vanhusasiamies osallistuu valvonta- ja ohjausyksikössä valvontatehtäviin yhteistyössä valvontakoordinaattorin kanssa ja huolehtii osaltaan ikäihmisten palveluiden muistutuksiin vastaamisesta aikataulussa.


Lisätietoja

Vanhusneuvoston puheenjohtaja
Arja Ojala
puhelin 0500 877 333
sähköposti [email protected]