Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Tampereen pyöräilymyönteisimmät työpaikat palkittiin

Julkaistu 22.9.2016 15.15

Tampereen kaupunki ja Liikkuva Tampere ovat 22.9. palkinneet kolme yritystä kampanjassa, jossa etsittiin kaupungin pyöräilymyönteisimpiä työpaikkoja. Tunnustus henkilökunnan pyöräilyn edistämisestä jaettiin Tampereella nyt ensimmäisen kerran.

Tampereen pyöräilymyönteisimpien työpaikkojen palkinnonsaajat
Pompo Stenberg Solitasta, Janne Sikiö Dicodesta ja Eveliina Grönroos, Johan Plomp ja Terhi Kolari VTT:ltä ottivat kunniakirjat vastaan palkitsemistilaisuudessa.

Kaupungin pyöräilymyönteisimmät työpaikat löydettiin sosiaalisessa mediassa kaupunkilaisilta pyydettyjen ilmiantojen perusteella. Ehdotuksia tuli yhteensä 31. Palkinnon saivat teknologian tutkimuskeskus VTT Tampere, digitaalisen liiketoiminnan asiantuntijayritys Solita Oy ja ohjelmistoyritys Dicode Oy. Kunniamaininnan ohella palkintoon sisältyy 420 euron arvoinen lahjakortti pyörähuoltoon kullekin yritykselle.

Kaikki palkitut yritykset tukevat työntekijöidensä työmatkapyöräilyä tarjoamalla näille turvalliset pyöräparkit sekä hyvät suihku- ja pukeutumistilat. VTT Tampere on lisäksi järjestänyt työntekijöilleen pyöränhuoltokursseja ja hankkinut työpaikalle huoltovälineitä. Solitan ja Dicoden henkilöstöllä on käytössään työnantajan tarjoamat asiointipolkupyörät ja kypärät.

Dicoden ja VTT:n työntekijät on myös osallistunut monena vuonna joukkueina pyöräilyn kilometrikisaan. Se on leikkimielinen valtakunnallinen kilpailu, jonka tarkoitus on innostaa ihmisiä pyöräilemään ja nostattaa yhteishenkeä muun muassa työyhteisöissä. Tempauksella kerätään myös rahaa hyväntekeväisyyteen.

Pyöräilyyn kannustaminen tukee henkilöstön terveyttä

Apulaispormestari Mikko Aaltonen kiitteli palkitsemistilaisuudessa voittajayrityksiä näiden hyvästä työstä terveellisemmän työmatkailun edistämisessä.

– Tällaisen toiminnan toivoisi yleistyvän suomalaisessa työelämässä. Yleensä kevyestä liikenteestä puhuttaessa painotetaan ympäristöystävällisyyttä, mikä onkin hyvä lähtökohta, mutta Suomessakin voitaisiin kiinnittää enemmän huomiota myös pyöräilyyn kansanterveyden ja hyvinvoinnin edistäjänä. Työnantajat tekevät tärkeää työtä luodessaan hyvät mahdollisuudet henkilöstön pyöräilylle, totesi Aaltonen palkitsemispuheessaan.

Palkinnon saaneissa yrityksissä henkilökunnan pyöräilyn tukemiseen onkin panostettu pitkäjänteisesti.

– VTT:llä työmatkapyöräily on huomioitu jo Hervannan toimitaloa rakennettaessa, kertoo palkinnon vastaanottanut VTT:n kehityspäällikkö Terhi Kolari.

Hyvästä työstä saatu tunnustus kannustaa myös parantamaan toimintaa entisestään.

– Aina löytyy asioita, joissa voidaan kehittyä entistä paremmiksi. Meillä Solitassa esimerkiksi vaihtovaatteiden säilytyspaikoissa on vielä parantamisen varaa, toteaa Solitan ohjelmistosuunnittelija Pompo Stenberg, joka toimii myös Tampereen polkupyöräilijät ry:n puheenjohtajana.

Palkituilla työpaikoilla kiinnitetään myös muilla tavoin huomiota henkilökunnan liikkumiseen ja työhyvinvointiin.

– Meillä koko väki osallistuu kerran viikossa pidettävälle ryhmäliikuntatunnille. Siellä keskitytään erityisesti päätetyöläisille tyypillisten selkävaivojen ehkäisyyn, kertoo Dicoden toimitusjohtaja Janne Sikiö.

Liikkujan viikko huipentuu Auton vapaapäivään

Tampereen pyöräilymyönteisimpiä työpaikkoja on jatkossa tarkoitus palkita vuosittain, ja näin pyritään kannustamaan yhä useampia yrityksiä tukemaan henkilökuntansa kestäviä ja terveellisiä liikkumistapoja. Kaupunki etsii nyt myös erillisellä kampanjalla yrityksiä, jotka olisivat kiinnostuneita rakentamaan henkilöstölleen liikkumisen vuosikelloa.

Pyöräilyä tukevien työpaikkojen palkitseminen liittyy Unelmien liikkumiskuukauteen sekä 16.–22.9. vietettyyn kansainväliseen Liikkujan viikkoon. Vuosittain järjestettävän teemaviikon tarkoitus on kannustaa ihmisiä pohtimaan arkisia liikkumisvalintojaan ja valitsemaan yksityisautoilua kestävämpiä matkustusmuotoja. Tänä vuonna sen teemana ovat kestävän liikkumisen taloudelliset hyödyt.

Liikkujan viikko huipentuu torstaina 22.9. Auton vapaapäivään, ja kaupunki järjestää sen kunniaksi monenlaisia tempauksia. Busseissa järjestetään esimerkiksi runonlausunta- ja musiikkiesityksiä, ja ilmaisen matkalipun voi tänään ansaita tekemällä kyykkyjä.

Unelmien liikkumiskuukausi jatkuu edelleen. Perjantaina 23.9. Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijat tempaisevat sen merkeissä viemällä vanhuksia ulos Koukkuniemen vanhainkodissa.


Lisätietoja

Liikkuva Tampere
Projektipäällikkö
Johanna Riippi
puhelin 040 806 2736
sähköposti [email protected]


Teksti Elise Kraatila

Kuvat Johanna Riippi