Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Tampereen Tilakeskus Liikelaitoksen organisointitapaa aiotaan uudistaa

Julkaistu 22.6.2016 13.59

Tampereen kaupungin liiketoimintajaosto päätti 22.6.2016, että Tampereen Tilakeskus Liikelaitoksen organisointitavan uudistamistyötä jatketaan. Suunnitelmana on pitää Tilakeskuksen kiinteistöt Tampereen kaupungin taseessa, mutta Tilakeskuksen palvelutuotannosta tehdään osakeyhtiö. Yhtiön palvelukseen henkilöstö siirtyy entisin palvelussuhteen ehdoin.

Tilakeskuksen organisointitavan selvittäminen on vuoden 2016 talousarviossa kaupunginvaltuuston antaman tavoitteen mukainen. Työtä on tehty konserniohjauksessa, ja FCG Konsultointi Oy:n tekemän esiselvityksen pohjalta asiaa viedään nyt eteenpäin.

Esiselvityksen mukaan yhtiöitettävä palvelutuotanto pitäisi sisällään käytännössä lähes koko nykyisen Tilakeskuksen henkilökunnan ja toimintaan liittyvät tuotantovälineet, mutta ei kiinteistöjä. Tilakeskuksessa on tällä hetkellä noin 250 työntekijää.

Tilakeskus Liikelaitos on hoitanut kaupungin tila-asioita kokonaisvaltaisesti. Mikäli liikelaitos palvelutuotannon osalta yhtiöitetään, muodostettaisiin kaupunkiorganisaatioon strateginen tilatoimija. Sen tehtävänä olisi kehittää pitkäjänteisesti kaupungin tilaomaisuutta kaupungin ja kaupunkilaisten nykyisiin ja tuleviin tilatarpeisiin.

Osakeyhtiön tehtävänä olisi tuottaa tilapalveluja ja muun muassa vastata kiinteistöjen päivittäisestä toimivuudesta. Yhtiöstä tulisi in-house mallin mukainen oma yhtiö, josta kaupunki voi jatkossakin ostaa palvelut kilpailuttamatta.

Osakeyhtiön ulkopuolelle muodostettava strateginen tilatoimija olisi esiselvityksen mukaan organisatorisesti tarkoituksenmukaista yhdistää yhdeksi kokonaisuudeksi nykyisen kiinteistötoimen ja maapolitiikan kanssa. Muutoksessa kaupungin tila- ja kiinteistöasiat saataisiin yhden johdon ja strategisen ohjauksen alle. Tämä malli sopisi yhteen kaupungin toimintamallin uudistuksen kanssa, jossa uusi asunto- ja kiinteistölautakunta voisi ottaa vastatakseen myös tilaomaisuudesta.


Lisätietoja

Liiketoiminta- ja rahoitusjohtaja
Arto Vuojolainen
puhelin 050 345 1397
sähköposti [email protected]


Teksti Raija Lindell