Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Siirrä autosi sepelinkeruun tieltä pysäköintikiellon ajaksi ja vältä siirtomaksu

Julkaistu 13.4.2016 15.06

Hiekoitussepelin keruu on edennyt kapeille asuntokaduille. Huhtikuun puolivälissä alkavat puhdistustyöt keskustan liepeillä siirtokehotyskylteillä merkityillä kaduilla. Puhdistuspäivä ja kellonaika ilmoitetaan kyltissä. Puhdistustyön aikana on autojen pysäköinti kadun varrelle kielletty. Auton omistajan huomion kiinnittämiseksi kyltissä vilkkuvat valot kolme päivää ennen puhdistustyötä.

Sepelit saadaan kerättyä ripeästi ja katu pestyä, kun autot eivät ole työtä haittaamassa. Jos auto unohtuu kadun varteen se, siirretään ns. lähisiirtona lähimpään vapaaseen paikkaan, ja autonomistajaa veloitetaan siirrosta. Maksu on lähes 100 euroa.

Puhdistustyöt alkavat torstaina 14.4.2016 Kalevassa, jossa puhdistetaan Takojankatua, Väinämöisenkatua, Pellervonkatua, Tursonkatua ja Lemminkäisenkatua. Perjantaina 15.4. puhdistetaan Petsamonkatua, Väinölänkatua ja Ilmarinkatua.

Ensi viikolla katuja puhdistetaan Pyynikin suunnalla. Tiistaina 19.4. puhdistetaan Pyynikintorin itäistä ajorataa, Kisakentänkatua, Ammattikoulunkatua, Santalahdentietä ja F.E. Sillanpäänkatua ja keskiviikkona 20.4. Palomäentietä. Sepeliä kerätään 20.4. myös Hämeenpuiston pohjoispäästä, Puuvillatehtaankadulta ja Mustalahdenkadulta. Perjantaina 22.4. puhdistetaan Järvensivuntietä Viinikadulta Teerentielle saakka. Puhdistustyöt jatkuvat huhtikuun loppuviikolla Juhannuskylän kaduilla.

Joillekin kaduille myös tilapäisiä siirtokehotusmerkkejä

Useimmat puhdistettavista kaduista on merkitty kiintein, vakinaisin siirtokehotusmerkein, jotta katu saadaan puhdistettua talviaikaan lumesta ja keväisin hiekoitussepelistä. Lisäksi joillekin kadulla saatetaan viedä väliaikaisia siirtokehotuskylttejä ilmoittamaan puhdistustöiden ajankohdasta. Kyltti vilkkuu valoilla pari päivää ennen siivoamista, ja lisäksi kadun varren autot laputetaan.

Verkosta ja tekstiviestillä tietoa pysäköintikielloista

Tarkemmat tiedot siivottavista katuosuuksista ja puhdistusaikatauluista löytyvät verkkopalvelusta www.puhdistussuunnitelmat.fi/tampere. Puhdistusajoista voi myös tilata tekstiviestin puhelimeensa. Ohje tilaamisesta löytyy verkkopalvelusta.


Lisätietoja

Tampereen Infra:
Työpäällikkö
Kari Pitkänen
sähköposti [email protected]

Työmaapäällikkö
Jorma Välimäki
puhelin 050 502 1160


Teksti Tarja Nikupaavo-Oksanen