Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Tredea Oy:n toimitusjohtajaksi Harri Airaksinen

Julkaistu 22.1.2016 13.09

Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö Tredea Oy:n toimitusjohtajaksi on valittu YTM Harri Airaksinen. Airaksinen siirtyy toimitusjohtajan tehtäviin VTT:n asiakas- ja markkinointijohtajan tehtävästä.

Airaksinen, 47, on Tampereen kaupunginvaltuuston jäsen ja toiminut muun muassa Tampereen kaupungin elinkeinojohtajana ja apulaispormestarina sekä Porvoon apulaiskaupunginjohtajana.

– Tampereen seutu on ainutlaatuinen ja globaali valmistavan teollisuuden ja siihen liittyvän digitalisaation osaaamiskeskittymä, jossa toimii vahvasti vientiorientoituneita yrityksiä. On tärkeää, että näin suurella talousalueella on yhteinen kehittämisyhtiö, johon kaikki ovat vahvasti sitoutuneita, Airaksinen luonnehtii.

– Näen, että kehityspalveluiden tarjoaminen jo olemassa oleville yrityksille niiden toiminnan tukemiseksi ja kehittämiseksi on Tredean toiminnan keskiössä. Tunnen Tredean henkilöstöä jo entuudestaan.Tiedän, että täällä on osaava ja motivoitunut henkilöstö, jolla on hyvä yritystuntemus ja rahoitusosaaminen, Airaksinen jatkaa.

Tredea Oy:n toimitusjohtajan tehtävää haki noin 50 henkilöä. Haastattelut suoritettiin kolmivaiheisina ja lisäksi hakijoille tehtiin soveltuvuustestit.

– Hallitus päätyi Airaksiseen yksimielisesti. Hänen soveltuvuutensa, verkostonsa ja erittäin vahva kokemuksensa sekä yritys- ja innovaatiokentästä ja toimimisesta julkisen sektorin alueella olivat valinnassa painavia kriteerejä. Myös aiempaa toimimista ministeriöiden kanssa pidettiin seudun kannalta hyvin hyödyllisenä tekijänä, kertoo Tredean hallituksen puheenjohtaja, Tampereen kaupungin elinkeinojohtaja Timo Antikainen.

Airaksinen aloittaa työnsä Tredea Oy:n toimitusjohtajana 1.3.2016.


Lisätietoja

Elinkeinojohtaja
Timo Antikainen
puhelin 050 321 1279
sähköposti [email protected]