Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Koulutus- ja ilmoittautumistilaisuus palvelusetelituottajaksi aikoville

Julkaistu 4.1.2016 13.06

Tampereen kaupunki ottaa käyttöön uuden palvelusetelin lapsiperheiden kotipalvelussa ja etsii nyt palveluntuottajia tätä varten.

Uusi palveluseteli vastaa kaupungin velvoitteeseen järjestää kotipalvelua kaikille sen tarpeessa oleville lapsiperheille. Palvelusetelin tarkoituksena on täydentää kaupungin palvelutarjontaa tilapäisessä kotipalvelussa.

Palvelusetelillä tarkoitetaan kunnan lapsiperheelle tilapäiseen kotipalveluun myöntämää sitoumusta, jonka mukaan kunta korvaa palveluntuottajan palvelusetelissä mainitun palvelun kustannuksen kunnan ennalta määräämään arvoon asti.

Palvelusetelituottajaksi hakeudutaan sähköisen järjestelmän kautta, jonka käyttöönotosta ja käytöstä järjestetään koulutustilaisuus maanantaina 25.1.2016 Sarviksen sosiaaliasemalla (1. krs, atk-tila, os. Hatanpäänkatu 3, F-rappu). Tilaisuus järjestetään kahdessa samansisältöisessä ryhmässä klo 10.00–12.00 ja klo 13.00–15.00.

Koulutukseen ilmoittaudutaan 20.1.2016 mennessä sähköpostitse/Sini Hellsten (sähköpostiosoite on muotoa [email protected]). Ilmoittautuessa tulee mainita, kumpaan ryhmään osallistuu.

Katso-pääkäyttäjätunnus tarvitaan koulutukseen mukaan

Koulutuksessa on mahdollisuus ilmoittautua palvelutuottajaksi. Ilmoittautuminen palveluntuottajaksi ja järjestelmän käyttöönotto tapahtuvat ohjatusti samalla kerralla. Tilaisuudessa tutustutaan järjestelmän perustoimintoihin ja palveluntuottajaksi hakeva tuottaja täyttää omat tietonsa järjestelmään. Samaa järjestelmää käytetään myös myöhemmin varsinaisessa toiminnassa, jos palveluntuottaja tulee valituksi.

Jotta ulkopuoliseksi palvelusetelituottajaksi voi ilmoittautua, palveluntuottajalla tulee olla Verohallinnon Katso-pääkäyttäjän tai rinnakkaispääkäyttäjän käyttäjätunnus, jolla on jo ainakin kertaalleen kirjauduttu PSOP-järjestelmään. Käyttäjätunnuksen tulee olla mukana koulutustilaisuudessa, jossa sitä käytetään sähköiseen palvelusetelijärjestelmään kirjauduttaessa. Lisätietoja Katso-tunnuksen tilaamisesta löytyy tarvittaessa Verohallinnon internetsivuilta.

Lapsiperheiden kotipalvelun ja perhetyön palvelusetelituottajaksi voi hakeutua myös myöhemmin. Kaupunki käsittelee hakemuksen ja päättää palvelusetelituottajaksi hyväksymisestä. Palveluntuottajien valinta tapahtuu sääntökirjan mukaisesti. Sääntökirjaan voi tutustua oheisella Tampereen kaupungin internetsivulla (Hakeminen palvelusetelituottajaksi).

Lasten ja nuorten palvelujen lautakunta päätti 19.11.2015 kotipalvelun palvelusetelin käyttöönotosta, arvosta sekä säännöistä, joiden mukaan palveluntuottajat sitoutuvat toimimaan. Palvelusetelin myöntää asiakkaalle Tampereen kaupungin lapsiperheiden kotipalvelun ja perhetyön yksikkö. Kotipalvelua tarvitseva asiakas ottaa yhteyttä oman alueensa perhetyönohjaajaan, joka arvioi palvelusetelikriteerien täyttymisen. Myönteisen päätöksen saatuaan asiakas valitsee itse palveluntuottajan kaupungin ylläpitämästä palveluntuottajien rekisteristä.


Lisätietoja

Sini Jukka
puhelin 040 639 7447
sähköposti [email protected]


Teksti Johanna Toivanen