Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

50 vuotta ylioppilastalona - Kauppakatu 10 Tampereella takaisin kaupungille

Julkaistu 20.1.2014 16.25

Tampereen keskustassa Kauppakatu 10:ssä sijaitsevan Ylioppilastalon vuokrasopimus päättyy. Talo on ollut vuodesta 1966 vuokrattuna Tampereen Ylioppilastalosäätiölle, ja sen kautta edelleen Tampereen yliopiston oppilaskunnalle. Tampereen kaupunki ja Tampereen Ylioppilastalosäätiö päättivät Ylioppilastalon vuokrasopimuksen yhteistuumin. Talo palaa Tampereen kaupungin hallintaan.

Tampereen yliopiston ylioppilaskunta (Tamy) on jo aiemmin siirtänyt toimistonsa pois Kauppakatu 10:ssä sijaitsevasta kiinteistöstä. Ylioppilaskunta on halunnut toimintonsa lähemmäksi asiakaskuntaansa, joka on viimevuosina keskittynyt yliopiston Kalevantien päärakennuksen ympäristöön.

Ylioppilaskunnat ja säätiö ovat selvittäneet mahdollisuuksia löytää tiloille uutta käyttöä. Ylioppilastalon vuokraaminen esimerkiksi opiskelijoista irrallaan olevaan liiketoimintaan ei ole mahdollista ylioppilastalosäätiön sääntöjen eikä kaupungin ja säätiön vuokrasopimuksen perusteella. Lisäksi rakennuksen kunto edellyttää lähivuosina merkittäviä peruskorjausinvestointeja.

Ylioppilastalosäätiö ja Tampereen kaupungin Tilakeskus ovat päätyneet yhteisymmärryksessä vuokrasopimuksen ennenaikaiseen päättämiseen. Kaupunki ottaa rakennukset ja tontin vastaan siinä kunnossa kuin ne ovat luovutushetkellä eli 28.2.2014.

Talossa nyt olevien vuokralaisten siirtyvät oikeuksineen ja velvollisuuksineen sellaisenaan kaupungille luovutuspäivästä alkaen. Myös niiden vuokratuotot tulevat kaupungille luovutuspäivästä alkaen.


Teksti Anna-Maria Maunu