Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Seutuselvitystyötä esitellään yleisötilaisuuksissa

Julkaistu 20.9.2013 11.40

Elinvoimainen Tampereen kaupunkiseutu - tulevaisuuden vaihtoehdot vaikutuksineen -selvitystyötä esitellään yleisötilaisuuksissa eri puolilla seutukuntaa. Kuntakierroksen ensimmäinen keskustelutilaisuus pidetään Kangasalla 24.9. kunnantalossa kello 18.

Kaikki asiasta kiinnostuneet ovat tervetulleita keskustelemaan, pohtimaan ja jakamaan mielipiteitä siitä, millaisella kaupunkiseudulla kuntalaiset haluavat tulevaisuudessa asua.

Selvitysmies, emeritus maaherra Rauno Saari esittelee kuntakierroksella seutuselvitystyötään ja sen väliraporttia. Selvityksessä keskitytään seudun organisointiratkaisujen mietintään ja haetaan näkemystä siitä, millaiseksi Tampereen kaupunkiseutua halutaan kehittää. Tavoitteena on löytää vahvistavat rakenteet ja tukea kaupunkiseudun kilpailukyvyn ja elinvoimaisuuden vahvistamista, asukkaiden hyvinvoinnin edistämistä ja sekä hyvän elinympäristön ja kestävän kehityksen turvaamista.

Väliraportissa esitellään viisi vaihtoehtoista seudun organisointitapaa: tiivistyvä yhteistyö, yhdentyvä kaupunkiseutu, metropolihallinto, eurooppalainen kaupunki -Tampere ja yksi kunta. Elokuussa julkaistu selvitystyön väliraportti löytyy sähköisessä muodossa osoitteesta www.tampere.fi/tampereinfo/seutuyhteistyo/seutuselvitys.

Kangasalan keskustelutilaisuuden jälkeen seuraavana vuorossa ovat Vesilahti 30.9., Lempäälä 2.10., Pirkkala 3.10., Ylöjärvi 9.10., Orivesi 14.10., Nokia 17.10. Tampereen tilaisuuden ajankohta varmistuu myöhemmin.

Selvitystyön tekeminen käynnistyi tammikuussa 2013. Työtä ohjaa ohjausryhmä, johon kuuluvat selvitykseen osallistuvien kuntien kunnanvaltuustojen ja -hallitusten ensimmäiset puheenjohtajat ja Tampereelta kolme muuta edustajaa. Lisäksi selvitysmiehen työn tueksi on koottu seudullinen asiantuntijaryhmä.


Teksti Raija Lindell