Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi

Opiskelijat saavat ohjeet koulumatkatukeen Kelasta

Julkaistu 5.5.2020 15.01

Kela antaa ohjeet koulumatkatukiasioihin. Opiskelijan tulee noudattaa Kelan antamia ohjeita. Kela on lähestynyt koulumatkatukea saavia opiskelijoita, mikäli opiskelijat eivät itse ole ilmoittaneet Kelaan koulumatkojen päättymisestä poikkeustilanteessa.

Opiskelijan pitää vastata Kelan lähettämään kirjeeseen, jos hänellä on edelleen päivittäisiä koulumatkoja, esimerkiksi työpaikalle oppimaan. Oppilaitos ei toimita erillisiä lomakkeita ja opiskelijanimilistoja Kelaan koulumatkoihin liittyen.

Päivittäiset koulumatkat ratkaisevat

Opiskelija ei saa enää ostaa uutta koulumatkatuettua lippua, jos hänellä ei ole päivittäisiä koulumatkoja. Jos opiskelija haluaa ostaa lipun muita matkoja varten, hänen pitää käydä ensin lipunmyyjällä muuttamassa kortin tiedot.

Opiskelijan pitää hakea koulumatkatukea uudella hakemuksella, kun koulussa käynti jatkuu ja päivittäisiä koulumatkoja on vähintään 18 päivän ajan kalenterikuukaudessa.

Tukea itse järjestettyyn kulkutapaan

Koska joukkoliikenteessä kulkeminen on selvästi hankaloitunut, Kela myöntää opiskelijan pyynnöstä koulumatkatuen itse järjestetyllä kulkutavalla, jos opiskelijalla on edelleen päivittäisiä koulumatkoja esimerkiksi työpaikalla oppimiseen. Opiskelija voi toimittaa hakemuksen suoraan Kelaan ilman oppilaitoksen todistusta.

Lisätietoja: