Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Terveysasemat

Terveysasemasi ammattilaiset palvelevat sinua terveyden ja hyvinvoinnin kysymyksissä. Kun tarvitset terveydenhuollon palveluja, ole ensisijaisesti yhteydessä omaan terveysasemaasi. Terveysasemasi on määritetty asuinosoitteesi perusteella . Terveysasemaltasi saat moniammatillista hoitoa, ohjausta ja neuvontaa. Tarvittaessa sinut ohjataan jatkotutkimuksiin ja -hoitoihin.

Kuinka otat meihin yhteyttä?

Kiireettömissä asioissa voit ottaa terveysasemaasi yhteyttä eri tavoin:

Linkki Omaolo-palvelun sivuille.

Aloita Omaolosta

Omaolo-palvelu on käytössäsi ympäri vuorokauden ja kertoo luotettavasti, vaativatko oireesi hoitoa. Vastaustesi perusteella saat henkilökohtaiset suositukset ja ohjeet, miten toimia.

Linkki sähköisiin terveyspalveluihin.

Lähetä yhteydenottolomake

Sähköisellä yhteydenottolomakkeella voit lähettää kuvauksen kiireettömästä hoidon tarpeestasi omalle terveysasemallesi. Sinuun otetaan yhteyttä mahdollisimman pian, viimeistään kolmen arkipäivän aikana.

Löydät yhteydenottolomakkeen sähköisistä terveyspalveluista:

Puhelin-kuvake.

Ole yhteydessä puhelimitse

Puhelimessa sinua ohjaa ja neuvoo sairaanhoitaja.

Lisätietoja terveysasemasi yhteystiedoista ja aukioloajoista löydät sen omalta sivulta.

Asioi verkossa

Sähköisten terveyspalvelujen kautta voit muun muassa lähettää web-viestejä yhteyshenkilöllesi tai varata ajan hoitajalle. Jos et ole aikaisemmin käyttänyt sähköisiä terveyspalveluja, täytä palvelussa ensin suostumuslomake.

Hoitohenkilökuntaa koskeva kuvake.

Tule paikan päälle

Voit saapua terveysasemallesi sen aukioloaikoina. Kiireettömissä asioissa vältyt odottamiselta, kun olet yhteydessä etukäteen.

Kiireellinen hoito

Jos tarvitset välitöntä kiireellistä hoitoa, voit tulla arkisin suoraan terveysasemalle sen aukioloaikoina. Asiakkaita hoidetaan kiireellisyysjärjestyksessä. Jos mahdollista, soita terveysasemallesi etukäteen.

Kun terveysasemat ovat kiinni, kiirevastaanotto palvelee sinua ajanvarauksella arkisin kello 16 - 20 ja viikonloppuisin kello 10 -16. Kiirevastaanotolle ohjaudut terveyspalvelujen neuvonnan kautta, puhelin 03 5657 0023.

Ympärivuorokautinen päivystysapu 116117 auttaa äkillisissä terveysongelmissa silloin, kun oma terveysasemasi on kiinni. Soita numeroon 116117 aina kun mietit päivystykseen menoa.

TAYS Päivystys Acutassa hoidetaan äkillisesti sairastuneet ja loukkaantuneet tamperelaiset, jotka tarvitsevat välitöntä hoitoa. Acuta palvelee ympäri vuorokauden.

Kaupungin terveysasemat

Jos et tiedä omaa terveysasemaasi, saat sen selville terveysasemahaun avulla:

Terveysasemat ovat avoinna maanantaista torstaihin klo 8 - 16, perjantaisin ja aattopäivinä klo 8 - 15.

Terveysaseman palvelut

Tietoa terveysaseman moniammatillisen asiantuntijajoukon palveluista:

Vastaanottoajan peruminen

Vastaanotto tulee perua viimeistään vuorokautta aikaisemmin. Käyttämättä ja peruuttamatta jätetystä lääkärin vastaanottoajasta peritään 18 vuotta täyttäneeltä 51,50 euron maksu.
Varatun ajan voit perua joko soittamalla terveyspalvelujen neuvontaan (03 5657 0023) tai täyttämällä verkkolomakkeen:

Oikopolut

Tämän sivun lyhytosoite on www.tampere.fi/terveysasemat