Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Hiv-testit

Hiv-testi

Hiv-testin voit saada maksutta kaikissa seksitauteja hoitavissa yksiköissä, esim. sukupuolitautien vastaanotolla. Hoitopaikat löytyvät Seksitaudit-sivulta:

Hiv-testi voidaan tehdä sukupuolitautien vastaanotolla joko lähetteellä Fimlabin toimipisteessä tai hoitajan vastaanotolla. Vastauksen saat tekstiviestillä tai soittamalla (sopimuksen mukaan) muutamassa päivässä. Testin tulos on luotettava, jos altistuksesta on kulunut kolme kuukautta (12 viikkoa). Testi voidaan kuitenkin ottaa jo aikaisemminkin ja tarvittaessa uusia.

Hiv-pikatesti

Pikatestissä tuloksen saa 15 minuutissa. Positiivinen pikatestitulos varmistetaan kuitenkin aina toisella testillä. Pikatestin tulos on luotettava, jos altistuksesta on kulunut kolme kuukautta (12 viikkoa).

Hatanpään terveysaseman tiloissa tehdään maksuttomia ja nimettömiä hiv-pikatestejä, joihin voi tulla kuka tahansa ilman lähetettä ja kotikunnasta riippumatta. Testiin haluavan tulee soittaa terveydenhoitajalle saadakseen tarkemmat ohjeet ja näytteenottoajan: puhelin 040 800 7362, ma - pe klo 12 - 13. Huom! Pikatestejä ei tehdä tällä hetkellä. Testausten jatkumisesta tiedotetaan alkuvuodesta.


Hivpointin valtakunnallinen neuvontapuhelin ja chat auttavat, kun tarvitset lisätietoja hivistä tai tukea, ohjausta ja neuvontaa.

Hivpoint
puhelin 0207 465 705, ma ja ke klo 9.30 - 12

chat: ma, ti ja to klo 12 - 15.30


Positiiviset ry:n tarjoaa tukea ja neuvontaa hiv-tartunnan saaneille, heidän omaisilleen ja läheisilleen.

Positiiviset ry – HivFinland

Tampereella toimii vertaisryhmä, jonka yhdyshenkilö on Juha-Erkki Kants, puh. 044 750 7462, juha-erkki.kants(at)positiiviset.fi

Chatissa voit kysyä hivin liittyvistä asioista luottamuksellisesti.Tämän sivun lyhytosoite on www.tampere.fi/hivtestit