Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Vuolteentorin ideakilpailu

Vuolteentorista ideakilpailu on ratkennut. Kilpailuraati valitsi jatkotyön pohjaksi ehdotuksen Rullaati rullaa, jonka tekijänä on maisema-arkkitehtitoimisto Näkymä Oy. Tulokset julkistettiin 26.5.2014. Aukio sijaitsee aivan ydinkeskustassa Koskikeskuksen ja Ilves-hotellin sekä Tammerkosken välissä.

Voittanut ehdotus rakentuu vahvaan perusideaan kehräämöhistoriaan pohjautuvasta lankarullakuviosta, joka toistuu alueen kiveyksessä ja muurin polveilevassa muodossa. Tuomariston mukaan ehdotus luo alueelle onnistuneesti modernin ja omaleimaisen ilmeen sekä uudenlaisen toiminnallisen sisällön. Aukiolle on luotu viihtyisiä oleskelupaikkoja nurmipinnoilla ja tukimuureilla. Pimeällä ajalla mielenkiintoa luo muuriin esitetty valonauha.

Vuolteentorin ideakilpailuun jätetyt kilpailuehdotukset olivat nähtävillä 6. - 18.5.2014. Ehdotuksiin voi edelleen tutustua tällä sivulla.

Kilpailun tavoitteena on luoda Vuolteentorille omaleimainen, vetovoimainen ja monikäyttöinen aukio, jossa on otettu huomioon oleskelun, jalankulun ja terassien tarpeet sekä ainutlaatuinen sijainti koskimaisemassa, teollisen ja uuden Tampereen solmukohdassa.

Kilpailuun osallistui viisi maisema-arkkitehtitoimistoa. Jatkosuunnittelu yehdään voittaneen ehdotuksen pohjalta. Aukion rakentaminen on tarkoitus aloittaa vuonna 2015.

Tamperelaiset äänestivät suosikkiaan ja kommentoivat töitä internetissä ja palvelupisteessä 6.5.-18.5.2014, ja palautteita tuli yhteensä 59 kpl. Tamperelaisten suosikiksi nousi ehdotus m2, joka sai 18 ääntä. Jaetulla toiselle sijalle tulivat ehdotukset Rullaati rullaa ja Suvanto, jotka kumpikin saivat 14 ääntä. Asukkaiden antamat palautteet käytiin läpi tuomaroinnin yhteydessä, ja niitä hyödynnetään alueen jatkokehittämisessä.

Vuolteentorin ideakilpailun arvostelupöytäkirja

Kilpailuehdotukset