Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki - www.tampere.fi


Konsepti- ja toteutuskilpailu

Hakametsä Sport Campuksen konsepti- ja toteutuskilpailun voittaja on julkistettu

Tampereen kaupunki julkisti Hakametsä Sport Campus -alueen konsepti- ja toteutuskilpailun voittajan virtuaalitilaisuudessa torstaina 25.2.2021. Tampereen uuden ajan liikunta- ja urheilualueen voittajakonseptin toteuttaja on Peab Oy:n ja YH Kodit Oy:n muodostama ryhmittymä. Peab ja YH Kodit jatkavat Tampereen kaupungin kumppanina alueen kehittämistä ja toteuttamista.

Voittajakonsepti muodostaa Hakametsä Sport Campus -alueesta uuden urheilun ja liikunnan yhteisön, joka on sulautettu valmiiseen kaupunkirakenteeseen, eri liikennemuotojen ja asuinrakennusten yhteyteen. Voittajakonsepti luo kokonaisuutena parhaat edellytykset Hakametsä Sport Campus -alueen toteuttamiselle. Se mahdollistaa kattavat olosuhteet urheilulle ja liikunnalle sekä niitä tukeville palveluille ja toiminnoille. Erilaisten sisältöjen, aktiviteettien, tilojen ja rakennusten yhdistäminen on konseptissa tehty onnistuneesti.

Näkymä koko Hakametsä Sport Campus alueesta voittajakonseptin mukaisesti toteutettuna.
Voittajakonseptin kuva: Peab ja YH Kodit

Lue lisää tiedotteesta

Muut materiaalit

Voittanut konsepti julkaisiin virtuaalitilaisuudessa 25.2.2021. Katso julkistuksen tallenne alla olevasta linkistä. Lähetys alkaa tallenteen kohdasta 11:10.


Kilpailun tausta

Tampereen kaupungin kaupunginhallitus on 16.9.2019 pidetyssä kokouksessaan (pykälä §389) päättänyt Hakametsä Sport Campuksen konsepti- ja toteutuskilpailun järjestämisestä. Konsepti- ja toteutuskilpailun tarkoituksena oli löytää kaupungin tavoitteiden mukainen suunnitelma alueen kehittämiseen ja kumppani(t) hankkeen toteutukseen.

Keväällä 2020 käydyn ennakoivan markkinavuoropuhelun avulla pyrittiin selvittämään tarkoituksenmukaisin kilpailumuoto. Markkinavuoropuhelulla kartoitettiin liikunta- ja urheilualan toimijoiden, rakennuttajien, sijoittajien ja mahdollisten muiden kumppaneiden näkemyksiä konsepti- ja toteutuskilpailun toteuttamistavasta sekä Hakametsän alueen kehityspotentiaalista.

Hakametsä Sport Campuksen konsepti- ja toteutuskilpailu oli käynnissä 30.6.2020-2.11.2020. Kilpailuehdotus on kokonaisvaltainen konseptisuunnitelma, joka huomioi kaupungin asettamat liikuntaverkkovaatimukset ja joka on Hakametsä Sport Campus -vision mukainen. Tampereen jäähallin kehittäminen on osa konseptisuunnitelmaa. Voittajakonseptin esittäneestä yrityksestä tulee Tampereen kaupungin kumppani, joka vastaa Hakametsä Sport Campus -alueen suunnittelusta ja toteutuksesta yhteistyössä kaupungin kanssa.

Kilpailuun saatiin 7 kilpailuehdotusta. Kilpailun tuomaristo sekä moniammatillinen asiantuntijaryhmä ovat arvioineet ehdotukset ja valinneet kilpailun voittajan.


Hakametsä Sport Campuksen konsepti- ja toteutuskilpailun aikataulu

30.06.2020 Konsepti- ja toteutuskilpailu käynnistyi
19.08.2020
Kilpailuun liittyvien kysymysten määräaika
02.09.2020
Vastausten julkistaminen viimeistään
02.11.2020 klo 15:00
Kilpailuehdotusten palautuksen määräaika

Marraskuu 2020 Saatujen kilpailuehdotusten arvioinnin aloittaminen
25.2.2021 Kilpailun voittajan julkistus

1.-12.6.2021 Näyttely kilpailuehdotuksista


Aineistoja

YHTEYSTIEDOT

Lisätietoja Hakametsän alueen kehittämisestä
Hankekehityspäällikkö
Markus Joonas
puhelin 050 345 0705
sähköposti [email protected]

Twitter: @MarkusJoonas


Suunnittelija
Oona Haimi
puhelin 044 4811 544
sähköposti [email protected]

Tutustu tarkemmin Hakametsän kehittämiseen ja alueelle luotuun visioon