Siirry sisältöön

Teknisen luovuuden palkinto

Tampereen kaupunki on palkinnut teknistä luovuutta vuodesta 1981 lähtien. Palkinnolla kaupunki haluaa tuoda esiin luovuuden ja innovaatioiden tärkeyttä Tampereen elinkeinoelämälle. Palkintosumma on 5 000 euroa ja se jaetaan vuosittain Tampere Smart City Week tapahtuman yhteydessä.

Tekninen luovuus voidaan käsittää ominaisuutena, joka kattaa laajasti erilaiset tekniikan- ja teknologian alat. Kehitetty sovellus voi olla tekninen laite tai esimerkiksi immateriaalisempi tietojärjestelmä, kunhan sitä leimaa jokin omaperäinen tai luova piirre, joka tekee siitä merkittävän omalla alallaan.

Toimikunta etsii ehdokasta, joka on tamperelainen henkilö tai tamperelainen työryhmä (ei yritys). Myös itseään on mahdollista ehdottaa, eikä tämä vaikuta arviointiprosessiin. Palkitsemistoimikunta huomioi arviossaan innovaation kaupallisen menestyksen tai tulevaisuuden kaupallisen potentiaalin. Palkintoa ei ole tarkoitettu tieteellisen työn tukemiseen.

Innovaatiota tulisi kuvata mahdollisimman yksityiskohtaisesti ja yleistajuisesti, niin että sen käyttötarkoitus tulee ilmi. Hakulomakkeelle suositellaan liitettäväksi myös havainnollistavaa materiaalia kuten esimerkiksi videoita, valokuvia, esitteitä ja linkkejä. Lisätietoja seuraavasta ehdokashausta julkaistaan syksyllä 2021.


Lisätietoja

Suunnittelija
Tatjaana Julin
puhelin 0400 297 956
sähköposti [email protected]