Kesä on täynnä liikuntaa - uimakouluihin ilmoittautuminen alkaa maanantaina 20.5. klo 9 alkaen

Järjestämme kesäaikaan kaikille avointa ja maksutonta liikuntaa kaikenikäisille sekä uimakouluja lapsille.

Kesällä on tarjolla huimasti erilaisia mahdollisuuksia liikkua. Suurimpaan osaan ryhmistä ei tarvitse ilmoittautua, mutta kaikkien kesäuimakoulujen ilmoittautuminen alkaa maanantaina 20.5.2024 klo 9 alkaen. Maksullisia uimakouluja järjestetään 3.6. alkaen Tesoman, Pyynikin sekä Hervannan uimahalleissa sekä Tampereen maauimalassa. Rantauimakoulut ovat maksuttomia ja niitä järjestetään Kaukajärven Riihinimen rannalla ja Tohlopissa 15. - 18.7. sekä Suomensaaressa ja Suolijärvellä 22. - 26.7.  

Perheille on tarjolla leikkipuistobileitä ja nuorille SUP-lautailua

Perheliikuntaa on tänä kesänä tarjolla Peltolammilla, Kaupissa, Tammelassa, Kaukajärvellä ja keskustan alueella. Luvassa on leikkipuistobileitä, pallopelejä ja perjantaihulinoita – voit valita yhden aktiviteetin tai tulla vaikka kaikkiin mukaan. 

Nuorille suunnatuissa kesätreeneissä on upea mahdollisuus päästä kokeilemaan uusimpia liikuntamuotoja ympäri kaupunkia, mukavassa ja turvallisessa ympäristössä. Kaikki ryhmät ovat matalan kynnyksen ryhmiä ja liikkumisen tavoitteena on hauskuus, yhdessä tekeminen ja uuden oppiminen. Liikuntataustaa tai aikaisempaa kokemusta et näissä ryhmissä tarvitse. Innokkuus, avoimuus sekä iloinen mieli on plussaa! Kesälajeista mukana ovat muun muassa fatbike, vesilautailu, SUP-lautailu, padel, tanssi, katukoris, rantalentopallo ja katusähly.

Puistojumppa tai luontoliikuntaa luotsin kanssa

Aikuisempaan makuun on tarjolla maksuttomia matalan kynnyksen puistojumppia, ohjattuja kävelyretkiä sekä venyttelyryhmiä. Kävelylenkit, jumpat ja venyttelyt ovat kestoltaan tunnin mittaisia. Kesäaamut voi aloittaa 3.6. - 2.8. myös maauimalan puolen tunnin pituisella, maksullisella vesijumpalla maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 8 viiden euron kertamaksulla sekä maauimalan sisäänpääsymaksulla. 

Keväällä ja alkukesällä järjestetään myös luotsitoiminnan Liikkeelle luontoon -tapahtumia eri puolilla kaupunkia. Luontoretket ovat maksuttomia ja kaikille avoimia, kestoltaan 1–2 tuntia, eikä niihin tarvitse ilmoittautua. Omat eväät sekä juomista on hyvä varata retkelle mukaan.

Koko kesän liikuntapaketti tarkempine ajankohtineen ja sijainteineen on koottuna Kesäliikunta-sivulle. Käy tutustumassa tarjontaan, löydä mieleisesi lajit ja vietä sporttinen kesä!

Teksti: Satu Lähteenmäki
Jaa sosiaalisessa mediassa