Vuohenpellon jalkakäytävää ja pyörätietä viimeistellään Muotialassa ja Vuohenojalla

Muotialassa ja Vuohenojalla viimeistellään Vuohenpellon jalkakäytävän ja pyörätien rakennustöitä. Toukokuussa väylää asfaltoidaan, ja kesäkuussa tehdään vielä kiveys- ja vihertöitä. Työt valmistuvat kesäkuussa. 
Vuohenpellon kävely- ja pyörätien väylätyö kartalla.
Väyläosuuden Vuohenojan puoleisessa päässä jalankulkijat ja pyöräilijät on ohjattu töiden ajaksi erilliselle reitille. Muotialan päässä jalankulkijat ja pyöräilijät ohjataan työalueen ohitse.

Vuohenpellon jalkakäytävä ja pyörätieosuus alkaa Nekalantien, Hallilantien ja Hervannan valtaväylän rampin risteyksestä ja laskee mäkeä alas pellon viertä kohti Vuohenojaa.  Uudistuksessa väylälle toteutetaan eroteltu jalkakäytävä ja pyörätie, joka on kaksisuuntainen. Väylä on osa alueellista pyöräilyn pääreittiä. 

Liikennejärjestelyjä  kävely- ja pyöräilyreitillä

Väyläosuuden Vuohenojan puoleisessa päässä jalankulkijat ja pyöräilijät on ohjattu töiden ajaksi erilliselle reitille. Muotialan päässä jalankulkijat ja pyöräilijät ohjataan työalueen ohitse. Liikennejärjestelyt muuttuvat työn etenemisen mukaan. 

Väylää toteutetaan kahdessa urakassa. Pohjoisella osuudella urakoitsijana on Tampereen Infra Oy ja eteläisellä osuudella urakoitsijana Infra Kiri Oy. 

Hanke on saanut rahoitusta liikenne- ja viestintävirasto Traficomilta.

Tampereen kaupunki on asettanut tavoitteeksi olla hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä. Kävely- ja pyöräilyreittien parantaminen on yksi monista toimenpiteistä, joita Tampere toteuttaa liikenteen ilmastopäästöjen hillitsemiseksi.
 

Vuohenpellon jalkakäytävän ja pyörätien työmaa alkukesällä.
Vuohenpellon jalkakäytävän ja pyörätien työmaa toukokuussa 2024.

Lisätietoja

Tuomas Tervashonka
Urakoitsija Tampereen Infra Oy:
Puhelin:
045 797 09970
Tuure Lehtiniemi
Urakoitsija Infra Kiri Oy:
Puhelin:
040 707 2742
Tapio Lindström
Rakennuttaja Tampereen kaupunki, kaupunkiympäristön palvelualue: Rakennuttajainsinööri
Puhelin:
050 329 5264
Jaa sosiaalisessa mediassa