Siirry sisältöön

Arkistot

Kaupunginarkisto

Kaupunginarkisto on suljettu 28.12.2020-5.1.2021. Mukavaa joulunaikaa!

Kaupunginarkiston asiakaspalvelupiste keskusvirastotalolla on jälleen avoinna asiakkaille 17.8.2020 alkaen. Esimerkiksi asiakirjatilausten nouto arkistosta on siis taas mahdollista. Jos asia ei vaadi käyntiä paikan päällä, suosittelemme edelleen olemaan yhteydessä sähköpostitse [email protected] tai puhelimitse (03) 5656 6410.

Kaupunginarkiston tutkijasaliin voi ennakkoon sopien varata ajan arkistotutkimusta varten. Tutkijasalipaikan ajanvarauksella rajataan samanaikaisia käyntejä, jotta voimme huolehtia riittävistä turvaväleistä. Tutkittavista asiakirjoista sovitaan ajanvarauksen yhteydessä arkiston kanssa, jotta aineisto voidaan hakea valmiiksi esille. Näin vältämme myös ylimääräisiä kontakteja.


Kaupunginarkisto toimii Tampereen kaupungin pysyvästi säilytettävän asiakirja-aineiston arkistona sekä kotiseutuarkistona.

Kaupunginarkisto tarjoaa kuntalaisten ja tutkijoiden käyttöön noin viisi hyllykilometriä Tamperetta koskevia asiakirjoja. Pääosan kokoelmista muodostavat kunnallisten viranomaisten arkistot, mutta niiden lisäksi arkistoon on luovutettu tamperelaisten yhdistysten ja yksityishenkilöiden arkistoja.

Arkistoaineksen lisäksi kaupunginarkistossa on laaja Tampereen kaupungin painotuotteiden ja julkaisujen kokoelma.

Tampereen kaupunginarkisto
sähköposti [email protected]
puhelin 03 5656 6410
Keskusvirastotalo
Aleksis Kiven katu 14 - 16 C
postiosoite PL 487
33101 Tampere
avoinna ma - pe 8.30 - 15.45
Tutkijahuone avoinna ma - pe 8.30 - 15.30

Facebook-logo.

ARCA -arkistotietojärjestelmä


Tampereen kaupunginarkiston arkistotietojärjestelmä ARCA sisältää tiedot kaupunginarkistossa säilytettävästä aineistosta. Tietokantaa täydennetään jatkuvasti. Yleisluettelotason tiedot niistä arkistoista, jotka eivät vielä ole tietokannassa löytyvät alla olevasta kokoelmaluettelotiedostosta.

Katso myös

Kuva-arkisto

Kuva-arkisto on osa Museokeskus Vapriikkia. Kuva-arkisto huolehtii kuvakokoelmiensa järjestämisestä, varastoinnista, luetteloinnista, digitoinnista, tiedonhallinnasta ja tutkijapalvelusta. Kuva-arkistossa on noin 1,2 miljoonaa vedosta, negatiivia tai digitaalista kuvaa eri ajoilta ja eri paikkakunnilta.

Lisätietoa Kuva-arkiston omilta verkkosivuilta: