Siirry sisältöön

Arkistot

Kaupunginarkisto

Kaupunginarkisto on suljettu torstaina 14.10.2021 klo 13-15.45.


Pahoittelemme tästä mahdollisesti aiheutuvaa haittaa!

Kaupunginarkiston henkilökunta käyttää yhä työssään kasvomaskeja ja suosittelemme vahvasti maskin käyttöä myös asiakkaillemme. Muistathan myös hyvän käsihygienian ja turvavälit.


Tutkijasaliin voi ennakkoon sopien varata ajan arkistotutkimusta varten sähköpostitse [email protected] tai puhelimitse (03) 5656 6410. Ajanvarauksella rajoitetaan päällekkäisiä tutkimuskäyntejä ja tutkittava aineisto saadaan sovittua etukäteen, jotta henkilökunta voi hakea tarvittavan aineiston valmiiksi esille.


Vanhoja tutkintotodistuksia saa tilattua kaupunginarkistosta e-lomakkeella: Ulkoinen linkkiTodistuspyyntö kaupunginarkistolle

Kaupunginarkisto toimii Tampereen kaupungin pysyvästi säilytettävän asiakirja-aineiston arkistona sekä kotiseutuarkistona.

Kaupunginarkisto tarjoaa kuntalaisten ja tutkijoiden käyttöön noin viisi hyllykilometriä Tamperetta koskevia asiakirjoja. Pääosan kokoelmista muodostavat kunnallisten viranomaisten arkistot, mutta niiden lisäksi arkistoon on luovutettu tamperelaisten yhdistysten ja yksityishenkilöiden arkistoja.

Arkistoaineksen lisäksi kaupunginarkistossa on laaja Tampereen kaupungin painotuotteiden ja julkaisujen kokoelma.

Tampereen kaupunginarkisto
sähköposti [email protected]
puhelin 03 5656 6410
Keskusvirastotalo
Aleksis Kiven katu 14 - 16 C
postiosoite PL 487
33101 Tampere
avoinna ma - pe 8.30 - 15.45
Tutkijahuone avoinna ma - pe 8.30 - 15.30

Facebook-logo.

ARCA -arkistotietojärjestelmä


Tampereen kaupunginarkiston arkistotietojärjestelmä ARCA sisältää tiedot kaupunginarkistossa säilytettävästä aineistosta. Tietokantaa täydennetään jatkuvasti. Yleisluettelotason tiedot niistä arkistoista, jotka eivät vielä ole tietokannassa löytyvät alla olevasta kokoelmaluettelotiedostosta.

Katso myös

Kuva-arkisto

Kuva-arkisto on osa Museokeskus Vapriikkia. Kuva-arkisto huolehtii kuvakokoelmiensa järjestämisestä, varastoinnista, luetteloinnista, digitoinnista, tiedonhallinnasta ja tutkijapalvelusta. Kuva-arkistossa on noin 1,2 miljoonaa vedosta, negatiivia tai digitaalista kuvaa eri ajoilta ja eri paikkakunnilta.

Lisätietoa Kuva-arkiston omilta verkkosivuilta: