Siirry sisältöön

Pirkanmaalla ennakoidaan, millaista osaamista sote-ala tarvitsee

Julkaistu 3.3.2021 9.51

Pirkanmaalla selvitetään yhteistyössä, millaista osaamista sosiaali- ja terveysalalla tarvitaan 2–5 vuoden kuluttua. Osaamistarpeita ennakoidaan erityisesti perusterveydenhuollon sekä vanhuspalvelujen näkökulmasta.

Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelut selvittää yhteistyössä yritysten ja julkisen sektorin kanssa, millaisia osaamistarpeita sosiaali- ja terveysalalla on tulevaisuudessa Pirkanmaalla. Selvitystyötä koordinoi Ennakointia ja osuvia ratkaisuja työvoiman saatavuuteen -hanke. Osaamistarpeita tarkastellaan erityisesti perusterveydenhuollon ja vanhuspalvelujen näkökulmasta. Pirkanmaalla vanhuspalvelut kärsivät työvoimapulasta.

– Ikääntyneitä ihmisiä on koko ajan enemmän, mikä kuormittaa sote-alaa. Alalle syntyy työpaikkoja, ja samalla kehitetään uutta teknologiaa, joka tukee työtä. Siksi on tärkeää ennakoida, millaisia tulevaisuuden työnkuvat ovat, ja millaisille toimijoille työpaikkoja avautuu, kertoo hankkeen projektisuunnittelija Tero Salminen.

Osaamistarpeita lähdetään tutkimaan asiakasnäkökulmasta - millaisia ovat ikääntyneiden ihmisten tulevat palvelutarpeet, ja millaista osaamista nämä palvelutarpeet ammattilaisilta vaativat?

Lähihoitajien työllisyystilanne puhutti projektiryhmän tapaamisessa

Sote-alan projektiryhmä kokoontui ensimmäiseen tapaamiseensa helmikuun lopussa. Ryhmässä on mukana edustajia Pirkanmaan sairaanhoitopiiristä, Pirkanmaan ELY-keskuksesta, Tampereen seudun toisen ja kolmannen asteen oppilaitoksista sekä Pirkanmaan TE-palveluista. Myöhemmin työskentelyyn otetaan mukaan myös pirkanmaalaisia sote-alan yrityksiä.

Ensimmäisessä ryhmätapaamisessa keskustelua herätti eläkelaitos Kevan teettämä tutkimus Pirkanmaan kuntien sote-alan työvoimatarpeista. Tutkimuksen mukaan alueella on enemmän lähihoitajia kuin heille tarjolla olevia työpaikkoja. Työllisyys- ja kasvupalvelujen yrityskoordinaattori Jenni Santanen kertoo, että projektiryhmän mukaan tilanne on kuitenkin käytännön tasolla päinvastainen.

– Luvut ovat varmasti oikeat, mutta on syytä tarkastella, miksi tilasto näyttää tältä. Samaan aikaan näemme, että Pirkanmaalla on satoja avoimia työpaikkoja lähihoitajille. Jos annetaan tietoa, että alalle on ylitarjontaa, saattaa se vaikuttaa nuorten ohjautumiseen alalle.

Seuraavaksi projektiryhmä etenee skenaariotyöskentelyyn. Toimijat pohtivat yhdessä, miltä sote-kenttä näyttää muutaman vuoden kuluttua. Projektityöskentelyn tuloksena rakennetaan sote-alan osaamistarpeiden ennakointimalli.

Ennakointia ja osuvia ratkaisuja työvoiman saatavuuteen -hanke kehittää tämän vuoden aikana myös teollisuuden, kiertotalouden, elämystalouden sekä yrittäjyyden saralla tehtävää ennakointityötä Pirkanmaalla.

Lisätietoja:

Tero Salminen
Projektisuunnittelija
[email protected]
041 730 7794

Jenni Santanen
Yrityskoordinaattori
[email protected]
040 806 3617

Elina Wallin
Palvelupäällikkö
[email protected]
041 730 2919


Teksti Emilia Aakko

Kuvat Laura Vanzo