Siirry sisältöön

Tailor’s House päättyy, mutta työ nuorten hyväksi jatkuu

Julkaistu 9.12.2020 11.29

Tailor’s House -kärkihanke Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalveluissa päättyy. Vuonna 2018 aloittaneen Tailor’s Housen tehtävänä on ollut kohtauttaa työnantajia ja alle 30-vuotiaita tamperelaisia työnhakijoita. Kaupungin lisäksi Tailor’s Housessa ovat olleet mukana Pirkanmaan Yrittäjät, Tampereen kauppakamari ja Tampereen seudun ammattiopisto Tredu sekä muita oppilaitoksia.

Tailor’s Housessa on tarjottu nuorille uudenlaista apua työllistymiseen. Nuoret ovat saaneet tietoa piilotyöpaikoista ja heitä on valmennettu henkilökohtaisesti työnhakuun. Työnantajat ovat arvostaneet palvelun helppoutta ja riskittömyyttä, kertoo työllistymisen ja jatkuvan oppimisen tiimiesimies Annika Peltomaa.

Ensi vuodesta alkaen nuorten työnhakijoiden ja työnantajien kohtaamiset jatkuvat Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalveluihin rakentuvassa uudessa palvelukokonaisuudessa. Palveluissa nuorten työllistymisen edistäminen tulee olemaan edelleen keskeisellä sijalla.

Viemme Tailor’s Housen hyviä käytäntöjä osaksi tulevaa toimintaa. Jatkamme hyvää yhteistyötä alueen oppilaitosten sekä työnantajien kanssa. Lisäksi vahvistamme yhteistyötä Ohjaamon kanssa, joka tulee olemaan entistä isommassa roolissa nuorten työnvälityksessä, Peltomaa kertoo.

Uusista nuortenpalveluista tiedotetaan tarkemmin alkuvuodesta 2021. Myös nuorille suunnattu Kesäduuni-kampanja käynnistyy jälleen ensi keväänä.

Tällä hetkellä nuoret voivat saada apua työpaikan löytämiseen OMA-valmentajalta, jolle voi varata ajan puhelimella numerosta 040 801 6581, sähköpostilla [email protected] tai chatissa osoitteessa www.tampere.fi/tyollisyyspalvelut.


Teksti Emilia Aakko