Siirry sisältöön

Hatanpään lukion koronavirustiedote ja -ohjeistus 9.11.2020

Julkaistu 9.11.2020 10.53

Hatanpään lukiolla on ollut mahdollisia korona-altistuksia ti 4.11. ja ke 5.11, karanteeniin on asetettu useita kymmeniä henkilöitä
Hatanpään lukiolla on tiistaina 4.11. ja keskiviikkona 5.11. ollut paikalla henkilö, joka on 7.11. todettu Koronaan sairastuneeksi eli korona-positiiviseksi. Varotoimenpiteenä kaikki opiskelijat, jolla on ollut sairastuneen henkilön kanssa yhteisiä lukujärjestystunteja, sekä häntä opettaneet opettajat, on sunnuntaina 8.11. asetettu terveydenhoitoviranomaisten toimesta karanteeniin. Karanteenit jatkuvat perjantaihin 13.11. asti. Tilanteesta on infottu lukiolaisia ja heidän huoltajiaan sunnuntaina 8.11. aamupäivällä.

Terveydenhoitoviranomaiset ovat olleet kaikkiin mahdollisesti altistuneisiin ja karanteeniin asetettuihin suoraan yhteydessä sunnuntain 8.11. aikana ja antaneet lisäohjeita karanteenista. Yhteensä karanteeniin asetettavia henkilöitä on useita kymmeniä, ei kuitenkaan sataa.

Karanteeniin asetetut työskentelevät kotona karanteenissa. Osa tunneista annetaan suoraan etäopetuksena, osalla tunneista opiskelijat ovat osin itsenäisessä ja osin etätyöskentelyssä - jokainen opettaja tekee parhaat omaan oppiaineeseensa ja opetettavaan asiaan liittyvät ratkaisut. Kunkin tulee seurata viestintää wilmassa ja tarvittaessa kysyä omien kurssien opettajilta lisäohjeita.

Muiden arki jatkuu normaalisti, käytämme maskia lukiolla
Niiden, joita ei ole asetettu karanteeniin, lukio jatkuu lähiopetuksena. Lukio ei ole mitenkään erityisen korona-vaarallinen paikka, kunhan muistamme pitää yllä turvavälejä ja hyvää käsihygieniaa. Terveydenhoitoviranomaiset suosittelevat kaikille Hatanpään lukiolla maskin käyttöä. Odotamme siis kaikkien opiskelijoiden ja henkilökunnan jäsenten käyttävän maskia lukiolla. Maanantaina 9.11. jaoimme maskeja niitä tarvitseville opiskelijoille mutta jatkossa Tampereen kaupungin linjausten mukaisesti odotamme 2.asteen opiskelijoiden varustautuvan omin maskein.

Pienistäkin oireista koronatesteihin
Jatkossa meidän kaikkien tulee hakeutua koronatesteihin pienistäkin oireista.

Hatanpään lukion yleiset koronaohjeet koko lukuvuodelle (julkaistu alun perin elokuussa 2020)

OPPITUNNIT, KÄSIEN PESU JA DESINFIOINTI
- Ulkoa tullessa kädet aina pestään.
- Jokainen oppitunti ja muu rupeama aloitetaan aina käsien pesun tai käsien desinfioinnin kautta. Tavoite on, että kaikki pesevät tai desinfioivat kädet itsenäisesti jo tauolla ennen tunnin alkua. Kukin voi myös tuoda ja käyttää omaa käsidesiä.
- Jokaisen oppitunnin tai muun rupeaman alussa opettaja muistuttaa kaikkia siitä, että kädet on tullut pestä tai desinfioida tunnin aluksi ja pyytää niitä, joilla asia on hoitamatta, hoitamaan asian osaltaan kuntoon.
- Jokaisessa luokassa on aina käsidesiä. Opettaja ilmoittaa vahtimestarille, jos luokan käsidesi on loppunut.
- Muistetaan myös, että pesu- tai desinfiointitilanteessa toimitaan turvavälit huomioiden.

- Oppitunneilla ja tauoilla toimitaan tilan mahdollistamia suositeltuja turvavälejä noudattaen. Pyritään suositeltuun puolentoista metrin väleihin aina, kun mahdollista.
- Oppitunneilla istutaan kurssien 1. oppitunneilla tehdyn istumajärjestyksen mukaan, jotta mahdollinen tartuntaketjujen jäljitys on myöhemmin mahdollista.
- Fyysisiä harjoitteita, joissa kosketaan toiseen, ei tehdä. Huom. liikunnan ja musiikkiteatterin opetus, huom. ryhmäytymisharjoitteet eri tilanteissa. Toisia ei kosketella.
- Koronatilanne täytyy ottaa huomioon myös punttisalilla. Käyttäjien tulee desinfioida laitteiden kahvoja itse ennen laitteille menoa. Punttisalilla on puhdistusvälineitä - ole itse aktiivinen asiassa.

KOULURUOKAILU
- Kouluruokailuun jonottaessa ja astian palautuksessa noudatetaan turvavälisuosituksia.
- Ennen kouluruokailua pestään kädet tai käytetään käsidesiä. Käsidesiä on kouluravintolaan tullessa.
- Kouluruokailussa noudatetaan tilan mahdollistamia turvavälejä, pyrkien suositeltuun puoleentoista metriin.
- Ruokailujen porrastusta lisätään toistaiseksi: 11.30 (1. ja 2. kerros), 11.45 (3. kerros), 12.00 (4. kerros).

POISSAOLOT, KARANTEENIT YMS
- Sairaana, oireisena, karanteenissa tai omaehtoisessa karanteenissa ei tulla kouluun. Opiskelija näkee tehtävät yms. wilmasta ja suorittaa ne kotona. Poissaolot ilmoitetaan ja kuitataan normaalisti.
- Sairas, oireileva, karanteenissa tai omaehtoisessa karanteenissa oleva tiedottaa tilanteesta ryhmänohjaajalle mahdollisimman nopeasti normaalin ohjeistuksen mukaisesti.
- Karanteenissa tai omaehtoisessa karanteenissa oleva tai lievästi oireileva opettaja tiedottaa tilanteesta opiskelijoitaan ja antaa kyseisten omien tuntiensa opetuksen kotoaan käsin etänä. Lähtökohtaisesti opiskelijat opiskelevat tällaiset yksittäiset etäopetustunnit aiemmin määritellyssä opetustilassa.
- Ulkomaan matkoilta ja risteilyitä palaavat opiskelijat noudattavat yleisiä karanteenisuosituksia ja tulevat kouluun vasta karanteeniajan päätyttyä.

JOS EPÄILET SAIRASTUNEESI KORONAAN TAI SINULLA ON KORONAN OIREITA
Tampereen kaupungin opiskeluterveydenhuolto palvelee Koronaviruksen testauksessa todennäköisesti nopeammin kuin yleinen terveydenhoito. Jos siis sinulla on hengitystieoireita tai epäilet koronavirustartuntaa, ota yhteyttä opiskeluterveydenhuoltoon puhelimitse. Opiskeluterveydenhuollon ollessa suljettu, ota yhteys terveyspalvelujen neuvontaan numeroon 03 10023 (joka päivä klo 7-22).

Tampereen kaupungin opiskeluterveydenhuolto
Lukioiden opiskeluterveydenhuollon yhteystiedot
Tampereen kaupungin yleinen Koronavirus-ohjesivu
Tampereen lukiokoulutuksen yleinen Koronavirusohjeistus