Siirry sisältöön

Käsipyyhkeet aiheuttavat tukoksia viemäriverkostossa

Julkaistu 4.5.2020 9.30

Vessapaperia lukuunottamatta muut paperilaadut, puuvilla - tai muovituotteet eivät hajoa viemäriin päätyessään. Ruoan tähteet ja kahvinpurut kuuluu myös bioastiaan eivätkä vessanpönttöön.

Viemäriin heitetyt ylimääräiset aineet ja tavarat aiheuttavat tukoksia verkostoon ja pumppaamoihin. Tukoksista koituvat kulut tulevat aina asukkaiden maksettaviksi, joko suoraan tai välillisesti. Etenkin poikkeusolojen aikaan talous- ja jäteveden käsittelyn toimivuus on ensiarvoisen tärkeää.

Tampereen ympäristöterveys pitää yllä valvonta-alueensa vesihuoltolaitosten tilannekuvaa koronapandemian poikkeusolojen aikana. Mukana ovat Tampereen, Kangasalan, Oriveden, Juupajoen, Pälkäneen, Valkeakosken, Akaan ja Urjalan vesihuollosta vastaavat laitokset ja toimijat. Viime viikon keskustelussa kävi ilmi, että alueen jätevesien käsittelyssä on havaittu aikaisemmin pääkaupunkiseudulta raportoitu ilmiö, jossa viemäriin on heitetty sinne kuulumattomia käsipyyhkeitä, jotka aiheuttavat tukoksia.

Ympäristöterveydenhuollon viranomaiset ja vesilaitokset muistuttavat kuntalaisia vastuullisesta käyttäytymisestä - näin vältämme häiriötilanteita!