Siirry sisältöön

Kohti laajaa työelämä- ja ihmislähtöistä työvoimapalvelujen ekosysteemiä – Pirkanmaan työvoima- ja yrityspalvelujen alueellisen kokeilun tutkimus

Julkaistu 20.3.2019 15.11

Pirkanmaan työvoima- ja yrityspalvelujen alueellisesta kokeilusta on valmistunut uunituore tutkimus. Tutkimuksen tekijöinä ovat psyk. lis. Robert Arnkil (Tmi Arnkil Dialogues), psyk. tri Timo Spangar, (Tmi Spangar Negotiations) ja yht. tri Esa Jokinen (Tmi Benefit Studies).

Tutkimukseen on haastateltu laajasti Pirkanmaan kokeiluun osallistuneita toimijoita. Ryhmä- ja yksilöhaastatteluissa oli mukana sekä kokeilun toteuttajia että kumppaneita. Haastateltavia oli yhteensä yli 100. Tutkimuksessa on tehty myös työllisyyden ja työllistymistä edistävien toimenpiteiden tilastollinen analyysi ja katsaus kansainväliseen kehitykseen työvoimapalveluissa.

Tutkivat esittävät, että Pirkanmaan seudun työllisyyskokeilu toteutettiin tilanteessa, jossa työelämän, työmarkkinoiden ja yritysten kehitys on murroskohdassa ja samanaikaisesti työnhakijat ovat joutuneet uudenlaisen työnhaun kulttuurimuutoksen keskelle. Tutkijoiden mukaan keskeistä työllisyyskokeilussa oli asiakkaiden palvelutarpeiden monipuolinen arviointi sekä aidon ja kuuntelevan asiakaspalvelun nostaminen keskiöön. Heidän mukaansa muun muassa kokeilussa toteutettu OMA-valmentajamalli on raivannut tietä ihmislähtöiselle työvoimapalvelulle.

Tutkijoiden mukaan Pirkanmaalla toteutettu työllisyyskokeilu on saavuttanut positiivisia tuloksia niin ’kovissa tuloksissa’ (kuten työllistyminen) kuin ’pehmeissä tuloksissa (kuten toimintakyvyn edistäminen matkalla työllistymiseen) ja teki tärkeitä päänavauksia, jotka näyttävät tietä työvoimapalvelujen tulevaisuudelle, uudenlaiselle ’laajalle ekosysteemille’. Tutkimus tarjoaa moniulotteisen ikkunan siihen, millaista työllisyyden edistämistä Suomi tarvitsee.

Ulkoinen linkkiLinkki tutkimukseen